Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > E-books > Non-fictie > Single in de kerk - E-book

Single in de kerk - E-book

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Single in de kerk - E-book - Aukelien van Abbema
Auteur:Aukelien van Abbema
Ondertitel:De mythes en de mogelijkheden
Uitvoering:E-book
Pagina's:125
ISBN:9789033835087
Prijs: € 7.50
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Single in de kerk - E-book’

Single in de kerk - de titel zegt al waar dit boek over gaat. Maar het boek pakt dit onderwerp breder aan, het gaat om singles die ongewild geen relatie hebben en wat hun positie in de kerk is.

Bestel Single in de kerk als e-book!

Bestaat de ware? Wat heeft God te maken met mijn partnerkeuze? En wat is daarin mijn eigen verantwoordelijkheid?
Nederland telt op dit moment zo’n 2,5 miljoen eenpersoonshuishoudens en dit aantal zal volgens onderzoekers in de komende decennia nog met ruim een miljoen toenemen. Hoeveel mensen hebben er bewust voor gekozen om single te zijn? Aukelien van Abbema meent dat dit een heel klein percentage is: ‘Volgens het CBS slechts 1%’.

Single in de kerk is geschreven voor mensen die ongewild single zijn. Zij maken net als getrouwden en hun kinderen deel uit van het lichaam van Christus, maar het lijkt er soms op dat zij er als ‘ledematen’ een beetje bij hangen... Dat kan nooit de bedoeling zijn!

Er komen vragen aan de orde als:
• Waarom single?
• Heeft God voor ieder mens ‘een ware’?
• Wat kan de geloofsgemeenschap doen om singles een volwaardige plek te bieden?
• Wat kunnen gelovige singles zelf doen om een goede levenspartner te vinden?
• Wat is een gezonde christelijke visie op daten?

Recensie

Lees de blog van uitgever Paul Abspoel over Single in de kerk en de presentatie in Ermelo.

Aanbeveling van Nynke Dijkstra - Missionair Werk PKN
'Dit boek is een fris geschreven, geestig boek over singles in de kerk. Die zijn niet ‘zielig’, maar verdienen het gehoord te worden. Zoals dat net zo geldt voor gehuwden. Durf het gesprek aan te gaan, stel vragen. Hoe is het om single of gehuwd te zijn? Voor singels ook een belangrijke tip: blijf niet wachten op de Ware, want die is er niet. Het boek is geschreven voor singles, maar o, wat kunnen gehuwden er ook veel aan hebben!'

Aukelien van Abbema was te gast bij Family 7. Klik hier voor het fragment over haar boek Single in de kerk.

Lees het interview met auteur Aukelien van Abbema in het Friesch Dagblad van 28 juli.

Aukelien van Abbema was op 30 augustus 2012 te gast bij Groot Nieuws Radio. Beluister het interview.

"'Ware' man of vrouw is gebaseerd op maakbaar geloof" Lees het interview van www.cip.nl met auteur Aukelien van Abbema over Single in de kerk.

'Dit boek is echt een aanrader voor iedereen! Echt een makkelijke weglezer'
VBNOW, 2 mei 2014; Lees hier de hele recensie.

"De schrijver van dit boek schreef een praktisch en vlot boek waarin vragen aan de orde komen als: Waarom single? Heeft God voor ieder mens een 'ware'? Hoe kan de kerk op creatieve wijze omgaan met singles? Wat kan je als gelovige single zelf doen om een goede levenspartner te vinden? Het boek is een aanrader voor zowel singles als mensen in hun omgeving."
Eva, nummer 10 - 2012

"Haar wens is 'dat kerken in Nederland oog krijgen voor singles'. Ze benadrukt de noodzaak 'om kerk te zijn (...) zodat we samen, ongeacht of we getrouwd zijn of niet, de liefde van God kunnen laten zien, juist ook buiten de kerkmuren."
Groei, winternummer 2012

"Aukelien van Abbema heeft met 'Single in de kerk' een frisse, uit het leven gegrepen visie op single-zijn geschreven."

"Ze gaat in het boek in tegen de in Amerika zo bekende notie van niet daten en geeft op deze manier een nuchtere visie op single-zijn."

"Het is fijn een boek te lezen die de werkelijkheid niet schuwt. Van Abbema is niet bang om haar vraagtekens te zetten bij voor sommige singles ingeroeste ideeën."
Metamorfose, november 2012; Damaris Koopmans

"Een pleidooi voor openheid in de kerk over de manier waarop ze een plek geeft aan alleengaanden. Maar ook een oproep tot een serieuzer doordenking van de omgangsvormen in een, wat de auteur noemt, 'theologie voor singles' waarvan de basis wordt gevormd door de erkenning van de gelijkwaardigheid van alle leden van het lichaam van Christus en de openheid voor Gods liefde in alle relaties die mensen in hun leven aangaan".
NBD Biblion, december 2012; Drs. P. F. Goedendorp

 

‘Een boek dat tot nadenken stemt, want wat doen we met singles? Hoe behandelen we ze in de gemeente? Is er ruimte voor hun emoties, vragen en (on)mogelijkheden? Dit boek kan een goede aanzet zijn voor een gesprek hierover.’ In gesprek 8, Oktober 2013

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2020 Ark Media