Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Kinderen > (Voor)leesboeken > De vlieger

De vlieger

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
De vlieger - Ilse Almekinders
Auteur:Ilse Almekinders
Illustrator:Maaike van den Akker
Uitvoering:Gebonden, full colour
Formaat:21 x 20 cm
Pagina's:32
ISBN:9789033831942
Prijs: € 12.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘De vlieger’

De vlieger is een prentenboek over pesten en de waarde van echte vriendschap.
Sem wordt gepest. Maar vaak heeft juf het niet door. Dan gaat de klas naar het strand. Sem neemt zijn nieuwe kleurenvlieger mee. Rick heeft ook een vlieger. Die van hem is groot en er staat een sterke arend op. Als de twee jongens elkaar tegenkomen op het strand gaat het mis.

De vlieger is een bijzonder prentenboek over een jongetje dat gepest wordt. Het is knap hoe Ilse Almekinders aandacht heeft voor zowel het gepeste kind, als ook voor de pester, de meeloper en het kind dat opkomt voor de gepeste. De tekst wordt aangevuld met illustraties van Maaike van den Akker. Haar stijl doet denken aan Pixar-animaties. Dit geeft het boek een heel eigentijds karakter. Voor beide dames is De vlieger een debuut.

De Kleuteruniversiteit heeft lesmateriaal ontwikkeld aan de hand van dit boek. Met behulp van dit project kun je werken aan een fijne groepssfeer en kinderen leren hoe ze zich als echte vrienden kunnen opstellen. Download dit lesmateriaal hier.

Recensie

Een helder en herkenbaar verhaal dat kinderen laat zien dat het helpt om het je ouders en leerkracht te vertellen als je wordt gepest. Een mooi boekje om met je kind in gesprek te raken over pesten, vriendschap, ruzie en goedmaken.
Wietske Noordzij, ontwikkelingspsychologe, jongerenwerker en oprichter Raise-up

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media