Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Jongeren > Leesboeken > Stomme stenen!

Stomme stenen!

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Stomme stenen! - Annemarie ten Brinke
Auteur:Annemarie ten Brinke
Illustrator:Liza-Beth Valkema
Uitvoering:Gebonden
Formaat:16 x 24 cm
Pagina's:96 pag.
ISBN:9789033833274
Prijs: € 9.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Stomme stenen!’

Stomme stenen! is een leesboek voor kinderen vanaf 11 jaar.

De 12-jarige Tariq woont in India en leeft een normaal leven. Een saai normaal leven, vindt hij vaak. Maar wanneer Tariqs zus trouwt, sluit hun vader een lening af om de bruiloft te betalen. Zonder dat vader het beseft, wordt zijn hele gezin slaaf van de geldschieter. Om het bedrag terug te betalen moeten ze gaan werken in een steenfabriek. Uiteindelijk moet Tariq zelfs stoppen met school. Stapels met stenen maakt Tariq, elke dag opnieuw. Maar als hun loon wordt uitgekeerd, is het zo weinig dat Tariq zich begint af te vragen of ze ooit weer vrij zullen zijn …

Een leesboek over toekomstdromen, onrecht, moderne slavernij en de impact van hulpverleners die daartegen strijden. Stomme stenen! is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Indiase Raja. Hij werd uiteindelijk bevrijd door IJM en strijdt nu als advocaat tegen de schending van mensenrechten.

Stomme stenen! is uitgegeven i.s.m. International Justice Mission (IJM). Deze organisatie beschermt armen in ontwikkelingslanden tegen geweld.

Lesbrieven
IJM stelt lesbrieven beschikbaar, kan gastlessen geven op scholen en beschikt over materiaal voor spreekbeurten. Meer informatie: contact@ijmnl.org.

Christelijke kinderjury 2018
Stomme stenen doet mee aan de christelijke kinderjury 2018! De auteur van het boek dat de meeste stemmen krijgt wint de EigenWijsPrijs. Lees meer over deze prijs en hoe je mee kunt doen!

Recensie

Hoe leg je de ellende van de wereld uit aan kinderen? Voor hen is het bijna niet voor te stellen dat je leven ook heel anders had kunnen lopen als je niet toevallig in een van de rijkste landen van de wereld was geboren. Stomme stenen vertelt het verhaal van de Indiase Tariq die, doordat zijn ouders in schulden raakten, gedwongen is om dag en nacht stenen te bakken. Onze kinderen waren zo onder de indruk dat ze meteen begonnen met geld inzamelen voor kinderen die net als Tariq niet naar school kunnen. (AvG)
Reveil

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media