Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Geloof en praktijk > Wierook en pepermunt

Wierook en pepermunt

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Wierook en pepermunt - Berg, Eric van den & Nijboer, Janneke
Auteur:Berg, Eric van den & Nijboer, Janneke
Ondertitel:Een ontmoeting van tradities
Uitvoering:Paperback met buikband
Formaat:14x21 cm
Pagina's:144
ISBN:9789033800375
Prijs: € 14.95
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Wierook en pepermunt’

In Wierook & Pepermunt komen twee werelden samen. Een protestantse dominee en een rooms-katholieke leek verkennen samen onderwerpen als godsbeeld, traditie en cultuur, Avondmaal versus Eucharistie, de rol van Maria, monastieke tradities en persoonlijk gebed. Dat doen ze met respect, humor, liefde en vaart. Een plezier om te lezen!

Wierook en pepermunt is een boek voor iedere gelovige die over de hokjes van zijn eigen geloofsstroming durft te kijken.

 

Bekijk hier alvast een aantal pagina's uit het boek.

Recensie

Wierook en pepermunt. Het ruikt goed. Het smaakt naar meer. Een ontzettend goed gelukt oecumenisch experiment. Ik ken Eric en Janneke allebei persoonlijk: heerlijk, eerlijke christenen met hart voor kerk en wereld.
Frank G. Bosman, cultuurtheoloog

Wierook en pepermunt is een luchtig, vlot geschreven boekje waarin een doorgewinterde katholiek en een protestantse dominee elkaar ontmoeten. Persoonlijk, met herkenbare voorbeelden en vol humor. Zoekend naar verbinding. Aanbevolen voor eenieder die wel eens wat wil proeven van de verschillende tradities van de kerk. En uitnodigend om je eigen verhaal eraan toe te voegen!
Nynke Dijkstra, projectmedewerker Missionair werk en kerkgroei, Protestantse Kerk in Nederland

Enkele jaren geleden ontmoette Janneke Nijboer, protestants predikant in Noordwijk, op social media Eric van den Berg, communicatie-adviseur en lid van de rooms-katholieke kerk. Samen schreven ze Wierook & pepermunt, waarin ze hun eigen traditie belichten. Janneke zet in met De smaak van pepermunt en beschrijft haar ervaringen in de gereformeerde kerk, waar de pepermunt de enige ontsnapping was aan de ‘trage saaiheid’ van de dienst. Eric reageert in De geur van wierook met zijn jeugdervaringen. En zo gaat het verder: de auteurs reageren in elk hoofdstuk op elkaar, net als op social media.
Janneke legt veel uit. Ze beschrijft de gang van zaken in haar kerk, waar de verkondiging centraal staat. In de rooms-katholieke kerk is de eucharistieviering het belangrijkste onderdeel van de dienst. Dat spreekt Eric erg aan. Zijn ideale kerkdienst bestaat uit zang, gebedsstilte en het vieren van de maaltijd van de Heer. De preek is voor hem minder belangrijk. Janneke heeft altijd de ontmoeting gezocht met mensen buiten haar eigen kerk. Zij mist in de protestantse kerk de verbinding met het zichtbare, zoals dat in de rooms-katholieke kerk in rituele handelingen en de kunst gestalte krijgt. Beide auteurs hechten grote waarde aan de contacten met gelovigen op internet. Eric experimenteert graag met nieuwe vormen, zoals het twidden: bidden op Twitter. In het laatste hoofdstuk fantaseert hij over de ontmoeting met Janneke in de hemel, na hun dood. Het boek eindigt met gespreksvragen en uitleg over het wikigebed, een gebed dat bestaat uit max 140 tekens.
Wierook en pepermunt is een informatief, vlot geschreven boek met grote waardering voor de eigen traditie en respect voor die van de ander.
Aldus Mw. Helder - december 2013

'Dit vlot geschreven en te lezen boek is echt een aanrader als je eens wilt kijken hoe het er bij de ander toegaat, het nodigt je ook uit om je eigen verhaal toe te voegen.'
In Gesprek, mei 2014

'leerzaam voor zowel protestant als katholiek - om respect en meer begrip te krijgen voor de ander. ...het boekje laat zien dat we in beide kerken bezig willen zijn met het dienen van die ene God, ook al doen we het op onze eigen manier.'
Elisabeth nr. 8, april 2014

‘…lezers, zowel protestant als katholiek, worden uitgedaagd om met elkaar in gesprek te gaan. Dit boek is daar een goede aanzet voor, compleet met gesprekvragen onder genot van wierook en pepermunt en een opzet van een gezamenlijk gebed.’
Boekenmening.nl, november 2013 Lees hier de hele recensie!

‘Vlot geschreven, in persoonlijke en leesbare stijl. Kerkelijke betrokkenen die bekend zijn met sociale media (vooral Twitter) zullen zich in het pleidooi herkennen.’
NBD, 19 februari 2014

‘Ze (de auteurs) delen hun persoonlijke ervaringen en zoeken naar verbinding zonde daarbij hun eigenheid te verliezen. Dat levert een lichtvoetige, maar boeiende uitwisseling op, waarbij de lezer meegenomen wordt in zowel de protestantse als de rooms-katholieke traditie.’
Opwekking Magazine, maart 2014

‘…dit boek (…) zet aan tot denken, en helpt te bespreken, mede dankzij de gespreksvragen aan het eind van het boek.’
Staat geschreven, 3 december 2013

‘…een boek voor iedere gelovige die over de hokjes van zijn eigen geloofsstroming durft te kijken.’
Thesword.nl. 25 jan 2014

‘Een mooi boekje om van binnenuit kennis te maken met beide geloofstradities.’
Woord en dienst nr 2, feb 2014


Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2018 Ark Media