Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Exodus

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Exodus - Bijl, Anne van der en Al Janssen
Auteur:Bijl, Anne van der en Al Janssen
Ondertitel:God volgen en het onmogelijke doen
Vertaler:Danielle Langerak
Uitvoering:Gebonden
Formaat:12 x 17 cm
Pagina's:192
ISBN:9789033800702
Prijs: € 11.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Exodus’

Exodus is geschreven door Anne van der Bijl.
Het onmogelijke bereiken, en daarbij leren van Mozes. Hij was radicaal en offerde zijn leven op om zijn volk te bevrijden. God houdt ervan om ook ons leven radicaal te gebruiken, en het onmogelijke te doen door ons heen.

Exodus bevat vijftig korte overdenkingen waarin Anne van der Bijl en Al Janssen ons meenemen op avontuur door het bijbelboek Exodus. Ze gebruiken het leven van Mozes als voorbeeld voor hoe wij kunnen groeien in toewijding en doorzettingsvermogen. Bij elke overdenking zitten praktische vragen.

Ideaal om te gebruiken in een kring, maar ook voor persoonlijke stille tijd een aanrader.
Uitgegeven i.s.m. Open Doors.

Bekijk hier de eerste pagina's!

Boek beoordelingen

Henk-Jan, 29-01-2015
In ‘Exodus’ is geen feel good evangelie te vinden, noch een 7-stappenplan voor geluk of een mantra als 'ik kan bergen verzetten'. Anne van der Bijl en Al Janssen, beiden ervaren in het zetten van stappen in geloof voor hun Open Doors werk, schreven 50 korte overdenken over het leven en werk van Mozes. Deze leider van het volk Israël is ons tot voorbeeld gesteld. En dus is het goed te bestuderen hoe Mozes ter wereld kwam, door God gered werd, heel menselijke emoties en ondoordachte reacties vertoonde. Het was ook de man die met God onderhandelde, zichzelf als offer aanbood om de straf voor de Hebreeën af te wentelen, God mocht zien. Waar bijbelstudies over Mozes haast met onbegrip over Gods besluit Mozes niet het beloofde land te laten binnengaan als straf voor slechts één fout, geven de auteurs van Exodus een treffende aanvulling vanuit de verheerlijking van Jezus Christus op de berg Tabor, waar Hij vergezeld werd door Mozes en Elia. Wat God belooft, dat doet Hij. En Hij zoekt ons op om een relatie te onderhouden. De studies worden afgesloten met persoonlijke vragen aan de lezer om het gelezene in de praktijk te brengen en de eigen reacties te peilen. Het boekje is goed bruikbaar als dagboekje in je stille tijd, in een wijkkring of kleine groep. Groeien in toewijding en doorzettingsvermogen, God volgend. Mozes is zo'n aardse vriend van God (geweest), van wie we veel kunnen leren.

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2018 Ark Media