Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Kinderen > (Voor)leesboeken > Saar en Jop praten over seksualiteit

Saar en Jop praten over seksualiteit

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Saar en Jop praten over seksualiteit - Arjet Borger
Auteur:Arjet Borger
Uitvoering:Hardback Full Colour
Formaat:20x21 cm
Pagina's:32
ISBN:9789033832161
Prijs: € 14.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Saar en Jop praten over seksualiteit’

Veel ouders ervaren een gesprek over seksualiteit met jonge kinderen als een enorme opgave. Toch is iedereen het erover eens dat je niet pas met seksuele voorlichting kunt beginnen als kinderen tieners zijn. Maar hoe begin je, wat vertel je wel?

Saar en Jop is een prentenboek dat ouders en opvoeders helpt om met kleuters in gesprek te gaan over hoe een baby ontstaat en groeit in de buik. Het herkenbare verhaal brengt het onderwerp op een natuurlijke manier ter sprake. Het geeft basisuitleg in woord en beeld, maar laat ruimte voor ouders om het gesprek met hun kind op eigen niveau te voeren. De kijkplaten kunnen daarbij hulp bieden.

Dit prentenboek sluit aan bij de belevingswereld van kinderen in de leeftijd van 4-7 jaar. Het gaat in op de verschillen tussen mannen en vrouwen en op de vraag hoe nieuw leven ontstaat. Een praktisch boek dat helpt op een tedere manier het gesprek over seksualiteit aan te gaan.
3e druk

Ook beschikbaar in de Saar en Jop-serie:
Saar en Jop - Over identiteit, vriendschap en intimiteit - 2-5 jaar, 2e druk.

Recensie

"Het herkenbare verhaal brengt het onderwerp op een natuurlijke manier ter sprake. Het geeft basisuitleg in woord en beeld, maar laat veel ruimte voor ouders om het gesprek met hun kind op hun eigen niveau te voeren."
coolesuggesties.nl - 1 januari 2013

"Het boek biedt een goede kapstok voor opvoeders om seksualiteit bespreekbaar te maken."
ND Gulliver - 23 november 2012; Sophia Geuze

"Op een eenvoudige en aansprekende manier horen Saar en Jop hoe hun lichaam zal veranderen bij het groter worden en hoe kinderen ontstaan als papa en mama van elkaar houden."
Reformatorisch Dagblad - 14 januari 2013; Sarina Brons-Van der Wekken

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media