Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Kinderen > (Voor)leesboeken > Saar en Jop

Saar en Jop

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Saar en Jop - Arjet Borger
Auteur:Arjet Borger
Ondertitel:Over identiteit, vriendschap en intimiteit
Uitvoering:Prentenboek, gebonden full colour
Formaat:21 x 21 cm
Pagina's:32
ISBN:9789033831331
Prijs: € 14.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Saar en Jop’

Saar en Jop is een prentenboek om met jonge kinderen (3+) in gesprek te gaan over thema's als identiteit, vriendschap en intimiteit. Door hier met hen over te praten, kan ieder kind ontdekken hoe uniek en kostbaar hij of zij is.

Saar gaat een nachtje bij Jop logeren. Voor het slapen gaan lezen ze een verhaal, 's ochtends ontbijten ze en daarna kunnen ze de hele dag samen spelen. Speel je met hen mee?
Op een drietal plekken wordt het verhaal 'onderbroken' door een praatplaat. Laat kinderen hun vragen stellen en geef eerlijk antwoord. Hiermee help je ze om bewust te worden van wie ze zijn. Ook worden zij zich bewust van de keuzes die ze maken en waarom zij die maken.

Dit prentenboek is geschikt voor ouders en verzorgers, maar ook leerkrachten, consultatiebureaus, verloskundigen, kinderpsychologen en andere vakmensen die zich op het welzijn van kinderen richten.
2e druk

Website
Zie de website www.saarenjop.nl voor gesprekstips, informatie over seksualiteit bij kinderen, kleurplaten, bijbelvoorbeelden en nog meer! Bekijken dus!

Ook beschikbaar in de Saar en Jop-serie:
Saar en jop praten over seksualiteit - 4-7 jaar, 2e druk

 

Recensie

'Spreek met je kinderen over seksualiteit!'
... Op het eerste gezicht een leuk, herkenbaar verhaaltje over twee jonge kinderen die bij elkaar gaan logeren. Maar de illustraties bevatten daarbij natuurlijke handreikingen voor het geven van een bevestiging of compliment, en het aangaan van een gesprekje rond seksuele en relationele vorming. ... Lees het volledige interview dat EO Visie in mei 2011 hield met de auteur van Saar en Jop - Arjet Borger.

'Leg kind uit dat lichaam bijzonder is'
In dit artikel uit Het Kontakt Veluws Nieuwsblad van 18 mei 2011 lees je over het ontstaan van Saar en Jop en wat er uniek is aan dit prentenboek.

'Zwijg met je kinderen niet over seksualiteit'
www.cip.nl
sprak in juni 2011 met auteur Arjet Borger over Saar en Jop.

'Saar en Jop zijn vriendjes van elkaar, toch zijn ze niet hetzelfde, want Jop is een jongetje en Saar is een meisje. Ze spelen met andere dingen, vinden andere leuk, dragen verschillende kleding en toch zijn ze elkaars vriendje en kunnen ze ook genoeg leuke dingen samen doen. Een prachtig boek over vriendschap.'
www.peuteren.nl - juli 2011

'Kinderboek over Saar en Jop, die een nachtje gaan logeren en samen spelen. Bevat vragen voor kinderen van 3 tot 4 jaar en 5 tot 6 jaar, waardoor ouders met kinderen in gesprek kunnen gaan over identiteit, vriendschap en intimiteit.'
Reformatorisch Dagblad - 24 juni 2011

'Het verhaal gaat over een logeerpartijtje van Saar en Jop en is daarmee heel simpel. Toch is het leuk om met behulp van de zogenaamde 'praatplaten' met je zoon of dochter over identiteit te praten. Een voorbeeld is een 'praatplaat' met afbeelding van speelgoed. Waar speelt je dochter liever mee? En haar vriendje? Leuk om uit te proberen! Overigens wordt er niet op de christelijke visies op seksualiteit ingegaan. Immers, voor kleuters is dat nog niet zo relevant.'
Eva - nummer 6 2011

'De illustraties zijn kleurrijk, gedetailleerd en zeer aantrekkelijk en herkenbaar voor de doelgroep. De drie tot vier regels vlot leesbare tekst is gedrukt in een vrij grote schrijfletter. ... Naast een leuk kijk- en leesboek, zeer geschikt voor kringgesprekken, onder begeleiding met kinderen van ca. 4 tot 7 jaar.'
NBD Biblion - oktober 2011

Lees de ervaring van Diane - moeder van een zoon.

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2020 Ark Media