Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Geloofsopvoeding > In gesprek over seks

In gesprek over seks

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
In gesprek over seks - Arjet Borger
Auteur:Arjet Borger
Ondertitel:Voor een nieuwe kijk op gezonde seksualiteit
Uitvoering:Paperback met flappen
Formaat:14 x 21 cm
Pagina's:160
ISBN:9789033800191
Prijs: € 18.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘In gesprek over seks’

In gesprek over seks is een boek voor ouders, opvoeders, jeugdleiders, leraren, jongerenwerkers, voorgangers en alle anderen die met kinderen en jongeren te maken hebben.

Het is een uitdaging om kinderen en jongeren op de juiste manier te begeleiden in het omgaan met seksualiteit. Arjet Borger laat in In gesprek over seks zien hoe je het gesprek over seks kunt integreren in de opvoeding, zodat kinderen wijs en weerbaar worden. Alleen het geven van een norm is niet voldoende. Seksuele voorlichting gaat niet alleen over of het wel of niet binnen het huwelijk hoort. Het is juist belangrijk om kinderen en jongeren voldoende informatie over seksualiteit te geven, zodat zij hun eigen keuzes kunnen maken.

Als gezondheidswetenschapper is Arjet bekend met onderzoeken naar seksuele gezondheid en goede voorlichting. Die kennis combineert ze met informatie uit gesprekken met ouders, jongeren en jeugdleiders. Ze voegt algemene informatie over seksualiteit samen met hoe we daar als christenen mee om kunnen gaan.

Seksualiteit is een mooi onderwerp, maar niet simpel. In onze maatschappij worden kinderen en jongeren overladen met een
eenzijdige boodschap over seks. In reclames, videoclips, tijdschriften en sociale media komt seks op ze af alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Maar wanneer we eerlijk en open met jongeren over seksualiteit praten, kunnen we hun leren wat het echt is. Als we als christenen over voetbal praten, hebben we het over voetbal. Zo mag een gesprek over seks ook gewoon over seks gaan. Pas dan geven we jongeren alle handvatten om zelf keuzes te maken en er op een gezonde manier mee om te gaan.
Arjet Borger

Leesfragment
Bekijk hier de inkijkpagina's!

Recensie

 

Spreken over seksualiteit vraagt om een heldere keuze: luisteren in plaats van moraliseren, informeren in plaats van verbieden. De visie in dit boek is een noodzakelijke stap om seksuele gezondheid bespreekbaar te maken binnen een christelijke context.
Peter Leusink - Huisarts, seksuoloog Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS)

Groeien in je seksualiteit, sterk en weerbaar worden, het legt een fundament onder heel je bestaan. Je seksualiteit ben je immers zelf... Ik beveel dit boek van harte bij je aan.
Gerry Velema - Auteur van ‘Save Seks’, ‘Echtgenoten’ en ‘Eerlijk gezegd’

Open gesprekken vanuit het christelijk geloof over seksualiteit zijn hard nodig en dan is dit boek een gereedschapskist met waardevol gereedschap.
Jan Bollemaat - Docent Godsdienst en Mens en Religie (VO), projectmanager GeReformeerd Identiteits Platform (GRIP)

Dit boek over seks legt alle nadruk op de open, eerlijke communicatie. Er worden geen scherpe keuzes gemaakt, maar meerdere visies worden naast elkaar gezet. De lezer wordt uitgedaagd in gesprek te gaan en jongeren serieus te nemen. Dat werkt bevrijdend. Een goed gespreksboek voor iedereen die met jongeren werkt.
Nynke Dijkstra - Werkzaam in de Protestantse Kerk, moeder van drie volwassen kinderen. Spreekt en schrijft zelf regelmatig over relaties en seksualiteit.

Arjet Borger plaatst kritische kanttekeningen bij de eenzijdige voorlichting die in kerkelijke kringen plaatsvindt rondom seksuele onthouding tot het huwelijk. Maar wat verstaan we eigenlijk onder seks? Uitstellen van seks moet geen doel op zich zijn. Het gaat er uiteindelijk om dat jongeren leren te groeien in een liefdevolle en langdurige relatie.
Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink - Oud-Tweede Kamerlid van de ChristenUnie

Voor veel pubers zal het een opluchting zijn te ervaren dat ze in gesprek kunnen gaan met hun ouders over seks zonder zich
veroordeeld te voelen en in een open sfeer, zodat ze de vrijheid voelen al hun vragen te stellen. In mijn praktijk als psycholoog is een boek als dit zeer welkom, ik zal het dan ook van harte aan ouders en pubers aanbevelen.
Aukelien van Abbema - GZ-psycholoog met eigen praktijk binnen ELIAGG en auteur schrijfster van Single in de Kerk.

"Wat mij betreft een zeer informatief boek met nieuwe- en praktische inzichten voor ouders en jongerenwerkers."
EO Geloven - 1 februari 2013; Ronald van den Oever

'Een aanrader voor iedereen die met christelijke jongeren werkt.'
Gezinspastoraal.be, 12 mei 2014

"Dit boek is gericht aan 'de christelijke wereld'. Het benadrukt: als je het over seks wilt hebben, heb het dan over seks. En begin niet meteen over 'God' en over allerlei 'regels' rond seks."
Woord en Dienst - februari 2013; Nynke Dijkstra

Arjet Borger was op 27 oktober te gast bij Jinek.

Bekijk hier het (engelstalige) filmpje van Arjets praatje bij Youth Work Summit 2015 in Tonbridge, Engeland.

'…een open eerlijk boek dat ik zeker iedere opvoeder kan aanraden om eens te lezen.'
Christelijkopvoeden, woensdag 29 januari 2014

Bekijk hier een boekbespreking op christelijkopvoeden.nl

 

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media