Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Soulfulness

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Soulfulness - Brian Draper
Auteur:Brian Draper
Ondertitel:Bewust leven vanuit je ziel
Uitvoering:Paperback
Formaat:14 x 21 cm
Pagina's:272
ISBN:9789033801273
Prijs: € 20.99
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Soulfulness’

Soulfulness is een boek voor mensen die bewuster in het leven willen staan.
In de hectiek van het dagelijks leven is het een uitdaging om ontspannen te leven, te gedijen en te genieten van wat je gegeven is. Soulfulness biedt daarvoor een handreiking. Auteur Brian Draper onderzoekt wat er goed en minder goed is aan mindfulness, en gaat vervolgens een stapje dieper: bewust leven op zielsniveau vanuit de kracht van het christelijk geloof; soulfulness.

Soulfulness is een krachtig boek voor christenen die op zoek zijn naar verdieping van hun gevoelsleven, naar meer rust en vertrouwen. Soulfulness is een boek met Bijbelse bronnen dat geschikt is voor drukke christenen, maar ook voor geestelijke zoekers.

Vanuit bijbelse wijsheid, christelijke traditie en persoonlijke ervaring laat de auteur zien wat een leven aan Gods hand in het hier-en-nu inhoudt. Sta bijvoorbeeld eens stil om een regenboog te bekijken, in plaats van deze te zien en door te rennen. En hoe blijf je in zo'n moment, ook als de regenboog weg is? Leef aandachtig en echt, in plaats van oppervlakkig en snel. Soulfulness helpt je op weg.

Leesfragment
Bekijk hier alvast de eerste pagina's!

Vertaalster Marleen Schoonderwoerd ontwikkelde een workhopserie bij dit boek. Bekijk hier alle info!

Recensie

'Stop. Ga naar buiten. Haal adem. Glimlach. Herinner jezelf aan het feit dat we mooie, goede dingen najagen. Stel jezelf helemaal open voor God. Laat Hem je meenemen, verder dan je voorstellingsvermogen en naar iets diepers. Iedereen kan en mag deze transformatie naar een soulful leven op zijn eigen manier vormgeven.'
Brian Draper, Eva 2017

'Ben jij ook op zoek naar meer rust en wil je bewuster en meer bezield leven, dan is dit boek Soulfulness echt een aanrader!'
Lees wat blogger Johanneke nog meer schrijft over dit boek.

‘Soulfulness is meer dan een theoretisch boek. Draper laat ons een geestelijke discipline zien waardoor we ontdekken hoe we in ons drukke leven maar al te gemakkelijk een pad kiezen dat naar burn-out leidt. Bedankt, Dr. Draper, voor de korte inleiding in deze technieken. Ik zal proberen eraan te denken …’
Christianity Today

Bekijk wat auteur Brian Draper zelf zegt over soulfulness.

Brian Draper sprak in St. Paul's Cathedral in Londen over het boek Soulfulness. Bekijk zijn toespraak.

'Een nieuw soort vreugde ervaren' Lees het interview met auteur Brian Draper in het Nederlands Dagblad.

Uitgever Paul Abspoel sprak met EO Radio over Soulfulness.

Lees hier een blog van de vertaler van Soulfulness.

'Raad ik Soulfulness aan? JA. Raad ik je dit boek aan wanneer je opzoek bent naar echte rust en vrede in jezelf? Dan een 3 keer JA. Dit boek is ook uitermate geschikt voor mensen die geen christelijke achtergrond hebben.'
Lees wat Eveline nog meer zegt over Soulfulness op haar blog.

Boek beoordelingen

Margreeth Drost, 19-11-2017
Ieder mens heeft een ziel, dat weet iedereen, ook ik. Maar hoe dat precies onder woorden te brengen? Brian Draper doet in dit boek een heldere, grondige en gepassioneerde poging. Over zijn fascinatie voor de ziel en alles wat daarmee samenhangt zegt hij onder meer dit: ‘Ik hou van het woord ziel, het heeft een rijke, warme en uitnodigende betekenis. Graag zou ik met jou de ruimte die het woord ‘Soulfulness’ opent willen verkennen.’ Dat prikkelde me en zorgde ervoor dat ik de uitnodiging aanneem. Ik heb het bewust over aannemen omdat Brian je meeneemt op een wat mij betreft langdurige ontdekkingsreis. Dit is geen ‘strandliteratuur’, maar is wel zeer geschikt voor de lange donkere avonden, met meer dan genoeg stof tot nadenken. Leest het ‘zwaar?’ Nee, dat niet. Dit is ook geen boek om (wat mij betreft) in een keer uit te lezen, dit vraagt om kauwen, kauwen en nog eens kauwen. Kwam ik eerder niet verder dan woorden Brian heeft ervoor gezorgd dat mijn ziel dichterbij me is gekomen. Op een praktische, frisse en ook verrassende manier. En ik weet nu ook dat er heel veel meer over te zeggen valt. De schrijver maakt er geen geheim van christen te zijn, maar wil ook andersdenkenden aanspreken. Wil je een duik nemen in je eigen, unieke innerlijke leven? Wil je antwoorden, maar geen compleet, afgerond geheel? Dan is dit wellicht een boek voor jou!

Lucilight, 18-11-2017
Een christelijke visie op mindfulness die ik erg interessant vond om te lezen. Draper laat ons zien hoe je bewuster en meer in het nu kunt leven zonder de wellicht wat meer ‘zweverige tactieken’ die we kennen uit de seculiere mindfulness. Mooi om ook op deze manier dichter bij God en jezelf te kunnen komen. Dichter bij jezelf komen klinkt misschien erg egoïstisch maar Draper komt er verschillende keren op terug dat het juist niet om ons ego draait maar dat je door bewuster in het leven te staan ook beter voor andere mensen klaar kunt staan.

Jeanette Kragt, 18-11-2017
‘Soulfulness’ zet je aan het denken, daagt je uit om naar jezelf en je motieven te kijken. Tegelijk is het een uitnodiging om dichter bij jezelf te komen, jezelf te aanvaarden en werkelijk aanwezig te zijn in het hier en nu. Draper geeft talloze handvatten en oefeningen die je makkelijk in je dagelijks leven kunt toepassen om bewust te leven vanuit je ziel.

johanneke Plaggenmarsch, 17-11-2017
Hoe waardevol zijn juist die kleine dingen, waardoor je geraakt kunt worden tot in je ziel. Door de combinatie van de praktische oefeningen en de diepere vragen om over na te denken, vind ik dit echt een waardevol boek. Een voorbeeld van zo’n oefening is: ‘kijk naar de wolken en laat dit je een gevoel van vreugde en vrijheid geven’. Wanneer ik eerst geluisterd heb naar een lied waarin wordt gezongen: ‘open je ziel’, merk ik echt verschil in hoe ik naar de wereld om me heen kijk, in dit geval naar de wolken. Dan geeft me dat inderdaad een gevoel van vreugde en vrijheid. Ben jij ook op zoek naar meer rust en wil je bewuster en meer bezield leven, dan is dit boek echt een aanrader. Samen met de schrijver Brian ga je de diepte in en ontdekken wat er in jouw innerlijk leeft.

Philip Troost, 01-09-2017
'Soulfulness' is hét boek dat mijn eigen boek, 'Mindful met Jezus', naadloos aanvult. Draper weet de methodische kant van Mindfulness door te vertalen naar de diepere laag waar we het verschil voelen tussen een zielloos bestaan en een bezield leven. Heerlijk dat Draper geen hoge latten ophangt maar ruimte houdt voor de weerbarstigheid van het leven, zonder daarin te berusten. Erg fijn vind ik ook dat Draper zijn christelijke geloof en duiding helder neerzet, zonder de niet-christelijke lezer daarmee van zich te vervreemden. Een echte aanrader!

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media