Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Geloof en praktijk > Vrij van schaamte

Vrij van schaamte

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Vrij van schaamte - Christine Caine
Auteur:Christine Caine
Ondertitel:Geliefd, bevrijd en klaar voor de toekomst
Uitvoering:Paperback
Formaat:14 x 21 cm
Pagina's:192 pag.
ISBN:9789033801167
Van: € 17.99
Voor: € 10.00
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Vrij van schaamte’

Vrij van schaamte is een opbouwend boek voor vrouwen. Voor iedereen die door wat voor oorzaak dan ook last heeft van schaamtegevoelens.

Zoals veel vrouwen worstelde auteur Christine Caine van jongs af aan met schaamte – door wat haar was aangedaan, en door wat ze zelf deed. Pas toen de liefde van Christus in haar leven kwam, begon het proces van bevrijding van schuld en schaamte.

Christine Caine is bij velen al bekend door haar preken en haar organisaties waar ze zich voor inzet. Haar boek Unashamed is nu vertaald in het Nederlands.

Vrij van schaamte biedt onderwijs vanuit Gods Woord, met enthousiasme en humor.

Trailer
Bekijk nu de boektrailer en hoor wat Christine Caine zelf over haar boek Vrij van schaamte (Unashamed) zegt.

Leesfragment
Bekijk hier alvast de eerste pagina's!

Recensie

Wat je ook hebt meegemaakt: je bent geliefd en kostbaar en geroepen om Gods licht uit te stralen. Dat is de boodschap die Christine prachtig neerzet in haar boek. Een absolute aanrader.
Carianne Ros, christentherapeut en personal coach bij TotalBalance, spreker en schrijver

Dit boek is een geweldige hulp om door de leugens heen te breken die ons allemaal in meer of mindere mate in de weg kunnen staan om ons geliefd te voelen en onze liefde uit te delen aan anderen.
Helene Akkerman, psycholoog bij ‘Ma Shimka’, spreker en schrijver

Christine Caine is ontegenzeggelijk gezalfd, onbeschaamd op Christus gericht en ongegeneerd echt. Haar werk is eenvoudigweg ongeëvenaard. Je kunt je niet veroorloven haar niet te lezen. Je ziel kan zich niet veroorloven haar niet te lezen.’
Ann Voskamp, auteur van Duizendmaal dank

Als de wapens die de vijand hanteert schaamte en angst zijn, dan is Vrij van schaamte een hemelse atoombom.
Steven Furtick, predikant van Elevation Church en New York Times bestseller-auteur

'Dit is zeker een van de beste boek dat ik ooit heb gelezen. Sommige boeken lees je niet maar die voel je. Dit is een van die boeken. Zeker een aanrader voor iedereen.' Lees de volledige recensie van Beatyandbooksmagazine.nl.

Boek beoordelingen

shanuska lachman, 16-03-2017
Christine Caine heb ik 2 keer live mogen horen spreken en vanaf de eerste keer dat ik haar zag heeft zij haar stempel gezet bij mij. Een krachtige vrouw van God. Heel overtuigend en sympathiek. Ik wist dat ze behalve spreken ook boeken schreef, maar had nog nooit eerder iets gelezen van haar. Het boek ‘Vrij van schaamte’ is de Nederlandse vertaling van ‘Unashamed’. Prettig, want in het Nederlands volg je het toch net iets beter. Schaamte klinkt zo negatief. Maar wat betekent het nu eigenlijk? Schaamte is een onaangenaam gevoel, je opgelaten of schuldig voelen, een gevoel dat je de neiging geeft om je te verbergen voor anderen. Schaamte zorgt er voor dat je je minder voelt en heeft een negatieve uitwerking op je gedrag. Schaamte belemmert ons om het uiteindelijke doel te behalen waar God ons voor geroepen heeft. Het belemmert onze weg naar onze roeping. Door schaamte durven we onze mond niet open te trekken, door schaamte stappen we niet af op die persoon, door schaamte gaan we niet in actie, door schaamte laten we zoveel dingen maar gaan. Schaamte is iets wat de tegenstander maar al te graag inzet om ons van God weg te houden . Misschien denk je dat jij niet te maken hebt met schaamte, maar wij zijn ook maar mensen, met onze imperfecties en onzekerheden. Schaamte komt vaker voor dan je denkt en het wordt tijd dat we dat doorbreken! Het boek ‘Vrij van schaamte’ is goed te lezen en duidelijk te volgen. Christine Caine vertelt uiteraard wat over haar eigen leven en is hiermee een getuige hoe schaamte overwonnen kan worden samen met God. Ze legt dingen goed uit door Bijbelverzen aan te halen. Daarnaast geeft ze tips hoe wij de reus van schaamte een kopje kleiner kunnen maken. Het boek heeft mij zeer bemoedigd en ik heb er ook een stuk uit mogen voorlezen aan een groep vrouwen uit de kerk die samen met mij een identiteitstraining hebben gevolgd. Om je ware identiteit als christen te kennen is het zeer van belang om af te rekenen met schaamte. Ik kan dit boek aan iedereen aanraden!

Wendy Frie, 07-12-2016
Christine Caine – Vrij van schaamte Christine Caine, een gepassioneerd spreekster uit Australië met Griekse roots heeft meerdere boeken op haar naam staan, maar er is voor het eerst een Nederlandse vertaling verschenen van een van haar boeken en wel Unashamed oftewel Vrij van schaamte. Schaamte is iets dat je belemmert om in vrijheid te leven. Christine wijst ons in haar boek op de belemmerende kracht van schaamte. Door schaamte verstoppen wij ons of ervaren we afwijzing. Of we worden bijvoorbeeld perfectionistisch of gaan juist mensen pleasen. Schaamte weerhoudt je ervan te worden wat je werkelijk zou kunnen zijn. Elke vrouw kent schaamte en gebrokenheid als gevolg daarvan, ofwel om dingen die zij zelf gedaan heeft, of vanwege dingen, die haar aangedaan zijn. En toch “zijn wij geschapen om te stralen, Jezus wil helder door jou heen schijnen”, aldus Christine. God wil jouw gewonde hart genezen en Hij nodigt jou uit voor een adembenemende reis naar volkomen genezing en herstelde relatie met Hem. In haar boek geeft Christine sleutels die jou hierbij helpen en zij laat zien hoe God ook jou kan en wil helpen. Christine benadrukt daarbij keer op keer het belang van Zijn Woord en de kracht, die daarvan uitgaat. Is het makkelijk? Nee, allesbehalve en dat illustreert Christine aan de hand van persoonlijke verhalen en de soms heftige verhalen van andere vrouwen, die vrijheid gevonden hebben. We moeten door (meerdere) woestijnperiodes heen om tot bloei te kunnen komen en Christine legt uit hoe. Voor mij was het vooral een eye-opener om te lezen hoe schaamte zo werkt, ik had het nooit eerder zo bekeken. Voor mij persoonlijk spreekt Christine krachtiger dan dat ze schrijft, maar haar verhaal is puur, ruw, recht uit het hart en haar enthousiasme & passie werken aanstekelijk en stemmen hoopvol. De passie om andere vrouwen op weg te helpen naar de vrijheid spat van de bladzijden af. Jezus heeft de prijs van onze schuld betaald aan het kruis. Hij heeft voor jou de vrijheid gekocht. Wij mogen leren wandelen in die vrijheid en worden zoals God ons heeft bedoeld. Hoe gaaf is dat! Christine heeft mij door middel van haar boek weer een eindje op weg geholpen in de woestijn op weg naar ware vrijheid, big thank you to Christine!

Marina de Haan, 07-12-2016
TABOEDOORBREKEND BOEK OVER SCHAAMTE Christine Caine neemt je in het boek ‘Vrij van schaamte’ mee op reis langs en door schaamte. Een onderwerp waar maar weinig over gesproken wordt. Toch durft ze het aan. Met als doel andere vrouwen uit te dagen zich niet langer te verstoppen, maar te leven in de vrijheid die God voor ons heeft. Haar eigen verhaal is kwetsbaar, haar boodschap is hoopvol en taboedoorbrekend. In het begin van het boek schetst Caine, van Griekse ouders, maar geboren in Australië, een aangrijpend persoonlijk verhaal over de kleuterschool. In detail deelt ze hoe ze behandeld werd door leeftijdsgenoten en de vreselijke woorden die kinderen over haar uitspraken. Ook de hoofdstukken daarna slaan in als een bom. Caine heeft geen eenvoudig leven gehad. Jarenlang is ze misbruikt geweest. Op haar dertigste kwam ze erachter dat ze geadopteerd was en zonder naam was achtergelaten. Allerlei situaties waardoor schaamte onbewust een hoofdrol in haar leven is gaan spelen. In ieder hoofdstuk weet ze de lezer te motiveren. En dat is erg fijn, nadat we over veel zware situaties hebben gelezen. Het is mooi om te zien dat ze zich kwetsbaar opstelt. Ik vind dat taboedoorbrekend, er zijn niet veel vrouwen die haar dat na doen. Haar schrijfstijl is toegankelijk en herkenbaar. We zijn niet gemaakt om in schaamte te leven. We zijn hier om in volheid te leven. Maar daarvoor moeten wij zelf wel in actie komen. Steeds weer benadrukt ze dat schaamte in het licht haar kracht verliest. Een confronterende les, maar vol van waarheid. De persoonlijke verhalen zijn heftig. Ook de verhalen die ze deelt van mensen in haar omgeving raken je binnenste. Maar dit delen geeft veel inzicht in wat schaamte is en wat het met iemand doet. Aan de hand van die voorbeelden, weet Caine praktische handvaten mee te geven hoe om te gaan met schaamte. Die tips aangevuld haar passie voor het onderwerp en met teksten uit de Bijbel, maken het boek zeer waardevol. Een aanrader voor iedere vrouw die met schaamte in aanraking komt. Een boek voor alle vrouwen dus, want schaamte komt vaker voor dan we ons beseffen. Caine heeft meerdere boeken op haar naam staan, maar dit is de eerste keer dat een van haar boeken in het Nederlands is vertaald. En dat heeft uitgeverij Ark Media keurig gedaan. Hopelijk is dit een begin van andere vertalingen. We hoeven niet in schaamte te blijven leven, schrijft Caine keer op keer. Als je wilt, is er een andere weg. Daarom is Vrij van schaamte inspirerend, indrukwekkend, maar bovenal hoopvol en taboedoorbrekend.

Jolanda Koornstra - Gift of Life Vrouwen, 06-12-2016
Het boek dat niet alleen verteld dat een leven vrij van schaamte mogelijk is, maar ook de weg daarnaartoe geeft! ‘Overal waar ik kijk zie ik vrouwen met schaamte, ook in de kerk. Het sluipt onze harten binnen, schiet wortel in de schaduwen en woekert daar verder, tot de mensen die ermee worstelen zich te erg schamen om hulp te zoeken om vrij te komen. Maar we kunnen allemaal vrij worden.’ Aldus Christine Caine, gepassioneerd spreker, auteur en oprichter van A21, een organisatie die als doel heeft om moderne slavernij en mensenhandel wereldwijd af te schaffen. Persoonlijk vind ik Christine één van de krachtigste christelijke vrouwen van deze tijd. In Vrij van schaamte beschrijft ze hoe vrouwen van alle culturen, achtergronden, posities en leeftijden worstelen met schaamte in hun leven. Schaamte omdat ze niet voldoen aan verwachtingen van mensen, schaamte om wat hun aangedaan is of om de keuzes die ze zelf gemaakt hebben. De kracht die schaamte over je leven kan hebben is enorm. Het maakt dat je je verstopt, het houdt je vast en belemmert je om te wandelen in de bestemming die God voor je heeft. Aan de hand van voorbeelden uit haar eigen leven en dat van andere vrouwen, laat Christine zien hoe schaamte je in haar macht kan houden. Zelf slachtoffer van seksueel misbruik, weet ze als geen ander wat het is om te worstelen met schaamte. Doordat ze Jezus leerde kennen begon haar weg naar een schaamtevrij leven. Een lange weg, waarin de sleutel is geweest om ruimte te geven aan de genezende kracht van Zijn liefde. In dit boek neemt ze je mee in dit proces en geeft je principes die je dagelijks kunt toepassen om vrij te worden van schaamte. Centraal daarin staat Gods Woord, de waarheid die je vrij maakt. Sterke punten in dit boek: - Herkenbaarheid. Door alle verschillende voorbeelden die het boek noemt, zullen veel vrouwen zich hierin herkennen. - Praktische stappen naar vrijheid. Er worden sleutels aangereikt die elke vrouw, in elke situatie waar schaamte speelt, kan toepassen. - Kracht van Gods waarheid. In de lessen naar vrijheid wordt de nadruk gelegd op Gods waarheid die vrij maakt en worden handvatten gegeven hoe je deze waarheid kunt gebruiken. - Realistisch. Er wordt een reëel beeld geschetst van de weg naar vrijheid. Het is niet opgelost met één gebed. Patronen die over een tijd van jaren ingesleten zijn, worden tenietgedaan door het opbouwen van nieuwe, geestelijk gezonde patronen. Minpuntje zou kunnen zijn: - De titel en het persoonlijke verhaal van Christine kunnen de indruk wekken dat het boek vooral bedoeld is voor vrouwen die worstelen met schaamte als gevolg van misbruik. Mocht je dat denken, dan raad ik je zeker aan het boek te lezen. Juist door het lezen van dit boek wordt duidelijk hoeveel we als vrouwen in ons leven worstelen met schaamte in allerlei vormen. Ik raad elke vrouw dit boek aan. Het is een herkenbaar en praktisch boek, waarin je door het lezen overtuigd raakt dat ook jij vrij kunt worden van schaamte om te gaan wandelen in Gods bestemming voor jouw leven.

Marijke, 05-12-2016
Een prachtig leerzaam boek, veel van geleerd over hoe schaamte ontstaat en hoe je stappen kunt ondernemen samen met God om een leven te leren leiden zonder schaamte. Prachtig!

Eveline ( LookAroundTheCorner), 29-11-2016
Dit boek is een prachtig boek over de schaamte die anderen je aanpraten te door breken. Het boek is helder qua boodschap. Ik vind het erg mooi dat Christine heden daagse zaken verwijst naar de Bijbel. Een absolute aanrader als je vrij wilt worden van Leugens die je verteld zijn en woorden.

Natasja, 24-10-2016
Ik was vooral erg benieuwd werd naar wat de schrijfster mij over schaamte zou kunnen leren wat ik al niet wist. Ik, die al mijn schuld en schaamte al overwonnen zou hebben, kon er nog iets verstopt zitten wat een boek zou onthullen? En ja... De schrijfster deed mij het even zuchtend wegleggen. Het verraste me, maar ik ervoer tijdens het lezen óók de vrijheid mijn eigen proces 'anders mee te mogen hebben gemaakt.' Christiane Caine weet met voorbeelden uit haar omgeving, heldere metaforen en Bijbelse achtergronden stap voor stap schaamte te onthullen. Eerste de schaamte zelf. Wat is schaamte nou? Wat doet schaamte met een mens? Waar heeft schaamte zijn ingang? Maar ook hoe iemand onbewust schaamte in stand houdt, bewust schaamte ontloopt. Doordat ze de lezer tijdens dit onthullen bij de hand meeneemt door haar eigen haat/liefdeverhouding met schaamte doen de bedoelde confrontaties/openbaringen voor de lezer soms zelfs luchtig aan. Christine haar levensloop is er één waarin ze bewust is gegroeid tot wie ze nu is: van een kopschuwe vrouw, naar een iemand met een hard hoofd, tot iemand die elk obstakel weg kopt. En dat ze dit iedere vrouw toewenst springt je letterlijk van elke bladzijde tegemoet. *Veel oneliners die je zo in je bijbel bij kunt schrijven! *Bladzijde na bladzijde op thema (zonder hele boek te lezen) te gebruiken voor huiskringen o.i.d *Veel Bijbelse principes en waarheden op geheel nieuwe wijze belicht!

Antoinette, 17-08-2016
Christine Caine is iemand die wat te zeggen heeft. #mustread

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media