Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Bijbelinformatie > Ik heb te weinig geloof om een atheïst te zijn

Ik heb te weinig geloof om een atheïst te zijn

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Ik heb te weinig geloof om een atheïst te zijn -
Vertaler:Emiel van der Wal
Uitvoering:paperback
Formaat:14 x 21 cm
Pagina's:544
ISBN:9789033818332
Prijs: € 22.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Ik heb te weinig geloof om een atheïst te zijn’

Dit boek gaat over basisvragen als: Waar komen wij vandaan? Wat is onze bestemming? Bestaat er een God? Leidt wetenschap niet automatisch tot een atheïstische levensovertuiging? Het boek gaat in op zaken variërend van de betrouwbaarheid van de rede, een ontwerp van de natuur, het bestaan van wonderen, de betrouwbaarheid van de bijbel tot Jezus en de God die we kunnen leren kennen. Uiteindelijk draait alles om ons ‘wereldbeeld': hoe moeten we de wereld om ons heen duiden? Geisler en Turek argumenteren dat een christelijk wereldbeeld een veel betere beschrijving geeft van de werkelijkheid dan een atheïstische visie, een stelling waar ik van harte mee instem. Ik kan het boek aanraden voor christenen die hun geloof rationeel beter willen onderbouwen, maar zeker ook aan de sceptische atheïst die meent dat de wetenschap God allang heeft wegverklaard.
Prof.dr. Cees Dekker, hoogleraar moleculaire biofysica aan de TU Delft

Als u een scepticus bent, bedenk dan dat u onze woorden moet geloven of verwerpen op grond van de bewijzen die we aanvoeren en niet omdat we bepaalde godsdienstige opvattingen hebben. We zijn allebei christen, maar dat zijn we niet altijd geweest. We zijn door bewijzen tot geloof gekomen. Dus het feit dát we christen zijn, doet niet ter zake. Het gaat om de vraag waaróm we christen zijn. En daar draait het om in dit boek. Atheïsten, die van nature sceptisch tegenover het christendom staan, blijken waarachtig in het atheïsme te geloven. Zoals we zullen zien, hebben ze, als ze de bewijzen eerlijk onder ogen zien, heel wat meer geloof nodig om hun atheïstische overtuigingen staande te houden dan christenen nodig hebben voor die van hen.
Norman L. Geisler en Frank Turek

Er is een aparte studiegids beschikbaar bij deze titel. Deze kunt u hier downloaden en desgewenst printen.

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media