Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Overige uitgaven > Typisch evangelisch

Typisch evangelisch

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Typisch evangelisch - Laura Dijkhuizen & Henk Bakker
Auteur:Laura Dijkhuizen & Henk Bakker
Ondertitel:Een stroming in perspectief
Uitvoering:Gebonden full colour
Formaat:23 x 23 cm
Pagina's:297 pag.
ISBN:9789033801228
Prijs: € 28.99
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Typisch evangelisch’

Typisch evangelisch geeft inzicht in de evangelische beweging, die begint als een tegenbeweging tegen kerkse structuren, instituties en de verloedering van de maatschappij. In de loop van de jaren ontwikkelt ze zich tot een stroming die maatschappelijk relevant wil zijn en daarin afscheid neemt van de sterke polemiek tegen de maatschappij en de traditionele kerken.

Een historisch en anekdotisch overzicht van de opkomst en ontwikkeling van de evangelische beweging in Nederland, een beweging die in de loop van twee generaties sterk is veranderd.

Een historische verslaglegging, duiding en refl ectie, eindigend met een blik op de toekomst. Doorspekt met portretten van voormannen en -vrouwen uit de evangelische beweging en met uitgelichte thema’s zoals ‘Vrouwen in de evangelische beweging’, ‘Leiderschap’ en ‘Zending’.

Voor christenen – met name uit de evangelische beweging zelf, maar zeker ook uit de hele breedte van de kerk – die positief kritisch kijken naar de evangelicalen en hun impact. Ook zeer geschikt voor studenten (hbo/wo) Kerkgeschiedenis en geschreven door diverse auteurs, onder redactie van Laura Dijkhuizen en Henk Bakker.


Leesfragment

Bekijk hier alvast de eerste pagina's online!

Radiofragment
Luister hier naar een radiofragment van de auteur

Recensie

'Een boek dat goed is voor de huidige generatie, om te weten dat de beweging niet uit de lucht kwam vallen – en heel wat hordes moest nemen – en ook lezenswaardig is voor de generaties die als pioniers fungeerden.'
Het goede leven recenseert Typisch evangelisch.

'Dit is een belangrijk, mooi vormgegeven tijdsdocument van een gedreven beweging'
Lees hier de volledige recensie door Pauline Weseman op Trouw.nl

'Met het boek Typisch evangelisch is er een toegankelijk boek beschikbaar om de evangelische beweging in Nederland beter te leren kennen. ... Een mooi naslagwerk ...'
Lees de volledige recensie van Cvandaag.nl
.

Het Friesch Dagblad recenseert Typisch evangelisch. 'De evangelischen. Het is een verzamelbegrip geworden voor heel veel in Nederland als het gaat om verandering qua geloof en kerk. In Typisch evangelisch wordt vrijwel alles op een rij gezet.' Lees het volledige artikel, deel 1.
En de uitgebreide recensie, deel 2, van het FD, 17 mei 2017.

'Typisch evangelisch': met de roze bril - eo.nl/geloven over Typisch evangelisch.

Henk Binnendijk: Godsbegrip van evangelischen uit balans Lees het volledige artikel uit het Reformatorisch Dagblad van 19 mei 2017, n.a.v. de bijeenkomst rond Typisch evangelisch.

Interview rondom Typisch evangelisch in het Reformatorisch Dagblad, maart 2017.

Beluister het interview met auteur Laura Dijkhuizen op Groot Nieuws Radio.

'Een boek dat goed is voor de huidige generatie, om te weten dat de beweging niet uit de lucht kwam vallen – en heel wat hordes moest nemen – en ook lezenswaardig is voor de generaties die als pioniers fungeerden.'
Het goede leven recenseert Typisch evangelisch

Laura Dijkhuizen sprak met CIP 'Hoe de evangelische beweging aan het veranderen is'.

'Een aanrader'. Aldus Filip de Cavel op zijn Belgische blog indekerk.be.

Portret van samensteller en auteur Laura Dijkhuizen in het magazine van het Evangelisch College waar Laura o.a. werkzaam is.

Al lange tijd heb ik uitgekeken naar een beschrijving van de geschiedenis van de evangelische beweging vanaf de Tweede Wereldoorlog. Dit is meer dan zo’n beschrijving. Eigenlijk is het een soort kroniek. Het laat daarom ook iets zien van het bewegingskarakter van de evangelische beweging. Je kunt het niet zomaar onder één noemer vangen. Typisch evangelisch!
Drs. Jan C. Wessels - algemeen secretaris MissieNederland

De evangelische beweging: voor de één een veelkleurige zegen, voor de ander een veelkoppig monster. Maar voor velen vooral onoverzichtelijk. Dit vlot geschreven boek brengt daarin verandering. Een groot aantal denkers uit de evangelische beweging schreef mee, en het resultaat is ernaar: een breed, boeiend overzicht van geschiedenis, instituties, denominaties, festivals, liedcultuur en bepalende personen. Dit boek is onmisbaar voor iedereen met serieuze belangstelling voor de wereld die ‘evangelisch’ heet.
Stefan Paas - hoogleraar missiologie en interculturele theologie, Vrije Universiteit en Theologische Universiteit Kampen

Boek beoordelingen

Hugo Heymeijer, 19-05-2017
Mooi boek! Geeft goed beeld van de veelkleurige, veelzijdige evangelische beweging. Boeiend dat veel diverse schrijvers van binnenuit hun ervaring en visie geven. Ik mis in de inhoudsopgave of index de informatie waar ik de bijdrage van de diverse auteurs kan vinden.

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media