Nieuwsbrief

Aanbiedingen, prijsacties, recensies, nieuwe boeken en ander leuk boekennieuws in uw mailbox? Meld u nu aan!


Home > Volwassenen > Overige uitgaven > Typisch evangelisch

Typisch evangelisch

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Typisch evangelisch - Dijkhuizen, Laura & Bakker, Henk
Auteur:Dijkhuizen, Laura & Bakker, Henk
Ondertitel:Een stroming in perspectief
Uitvoering:Gebonden full colour
Formaat:23 x 23 cm
Pagina's:320 pag.
ISBN:9789033801228
Verschijnt binnenkort
Prijs: € 27.95
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Typisch evangelisch’

Typisch evangelisch geeft inzicht in de evangelische beweging, die begint als een tegenbeweging tegen kerkse structuren, instituties en de verloedering van de maatschappij. In de loop van de jaren ontwikkelt ze zich tot een stroming die maatschappelijk relevant wil zijn en daarin afscheid neemt van de sterke polemiek tegen de maatschappij en de traditionele kerken.

Een historisch en anekdotisch overzicht van de opkomst en ontwikkeling van de evangelische beweging in Nederland, een beweging die in de loop van twee generaties sterk is veranderd.

Een historische verslaglegging, duiding en refl ectie, eindigend met een blik op de toekomst. Doorspekt met portretten van voormannen en -vrouwen uit de evangelische beweging en met uitgelichte thema’s zoals ‘Vrouwen in de evangelische beweging’, ‘Leiderschap’ en ‘Zending’.

Voor christenen – met name uit de evangelische beweging zelf, maar zeker ook uit de hele breedte van de kerk – die positief kritisch kijken naar de evangelicalen en hun impact. Ook zeer geschikt voor studenten (hbo/wo) Kerkgeschiedenis en geschreven door diverse auteurs, onder redactie van Laura Dijkhuizen en Henk Bakker.

Typisch evangelisch verschijnt begin mei.

Lancering
Donderdagmiddag 18 mei as. De Deel, YfC pand, Hoofdstraat 260 te Driebergen

15.00u Inloop met koffie
15.30u – 17.00u Programma met sprekers: Laura Dijkhuizen, Henk Bakker, Katie Vlaardingerbroek, Teun van der Leer en Henk Binnendijk
17.00 – 18.00u Netwerkborrel
Met een muzikale bijdrage van Matthijn Buwalda

Aanmelden
De middag is gratis, aanmelding verplicht via pro.arkmedia.nl/typischevangelisch.

Recensie

Interview rondom Typisch evangelisch in het Reformatorisch Dagblad, maart 2017.

Beluister het interview met auteur Laura Dijkhuizen op Groot Nieuws Radio.

Laura Dijkhuizen sprak met CIP 'Hoe de evangelische beweging aan het veranderen is'.

Al lange tijd heb ik uitgekeken naar een beschrijving van de geschiedenis van de evangelische beweging vanaf de Tweede Wereldoorlog. Dit is meer dan zo’n beschrijving. Eigenlijk is het een soort kroniek. Het laat daarom ook iets zien van het bewegingskarakter van de evangelische beweging. Je kunt het niet zomaar onder één noemer vangen. Typisch evangelisch!
Drs. Jan C. Wessels - algemeen secretaris MissieNederland

De evangelische beweging: voor de één een veelkleurige zegen, voor de ander een veelkoppig monster. Maar voor velen vooral onoverzichtelijk. Dit vlot geschreven boek brengt daarin verandering. Een groot aantal denkers uit de evangelische beweging schreef mee, en het resultaat is ernaar: een breed, boeiend overzicht van geschiedenis, instituties, denominaties, festivals, liedcultuur en bepalende personen. Dit boek is onmisbaar voor iedereen met serieuze belangstelling voor de wereld die ‘evangelisch’ heet.
Stefan Paas - hoogleraar missiologie en interculturele theologie, Vrije Universiteit en Theologische Universiteit Kampen

Ark Media, Donauweg 4, 1043 AJ Amsterdam, (020) 480 29 99, info@arkmedia.nl
K.v.K. 33180425 Copyright 2017 Ark Media