Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Kinderen > Vanaf 6 jaar > Word een echte bijbelkenner

Word een echte bijbelkenner

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Word een echte bijbelkenner - Tanneke Dorgelo
Auteur:Tanneke Dorgelo
Ondertitel:52 bijbelteksten om nooit meer te vergeten
Illustrator:Liza-Beth Valkema
Uitvoering:Geniet, full colour met werkbladen
Formaat:A4
Pagina's:32
ISBN:9789033832840
Van: € 9.95
Voor: € 3.99
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Word een echte bijbelkenner’

Word een echte bijbelkenner - 52 bijbelteksten om nooit meer te vergeten is deel 2 van deze succesvolle wandkalender. Deel 1 was gericht op kinderen van 6-10 jaar; deze is uitverkocht. Het aanleren van bijbelteksten aan kinderen is waardevol. Je geeft ze bagage mee voor hun hele leven.

Met deze kalender kun je samen met je kinderen aan de slag te gaan met bijbelteksten, zodat zij deze begrijpen en leren onthouden. De wandkalender bestaat uit:
13 Bijbelse thema's met elk vier bijbelteksten die worden uitgelegd in toegankelijke taal.
52 memorisatiekaartjes
Quizvragen
Gebeden
Creatieve verwerkingsopdracthen
Kwartetspel

Deze leuke interactieve wandkalender is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Leuk om thuis te gebruiken, in de klas of bij de kindernevendienst.

Website
Kijk ook eens op de speciale website: Bijbelkenner.nl, voor allerlei leuke extra's zoals filmpjes in gebarentaal en knutselideeën.

Makers
Tanneke Dorgelo-Sluiter
is getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze heeft een passie voor de Bijbel en voor schrijven. Ze woont in IJsselmuiden en is freelance communicatieadviseur en tekstschrijver.

Liza-Beth Valkema is illustratrice, moeder en kunstenares. Kinderen, dieren, milde humor en levendige kleuren zijn belangrijke thema’s in haar werk. Ook legt ze veel herkenbare emoties in haar illustraties.

Recensie

'Er is goed nagedacht over teksten die aan kunnen sluiten bij de belevingswereld van de kinderen, en ook de spelletjes en gebeden passen hier goed bij. Je kunt zien dat het geschreven is door iemand die verstand heeft van kinderen en hoe ver zij in hun geloofsontwikkeling zijn.'
Jantine, blogger Geloof in Ontwikkeling

'Teksten uit het hoofd leren is heel waardevol. De laatste jaren is het voor mij een steeds belangrijkere manier geworden om me Gods woorden echt eigen te maken en om praktisch te laten worden wat er staat in Kolossenzen 3 vers 16: “Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen”. Ik juich het van harte toe dat Tanneke Dorgelo het initiatief heeft genomen om dit bijbelse principe uit te werken in een mooi uitgevoerde kalender waarbij kinderen spelenderwijs teksten memoriseren.'
Jos Douma, voorganger van de Zwolse Plantagekerk en auteur.

Boek beoordelingen

Pauline, 04-09-2016
Wat een fijne kalender. Na de eerste kalender zijn we nu aan de tweede begonnen. Duidelijke onderwerpen, mooie en bijpassende kaartjes. Na 2 dagen oefenen kennen de kinderen de tekst. Wij hebben 4 kinderen tussen de 3-11 jaar en allemaal vinden ze het leuk. De gebaren, die je kunt vinden op de site zijn soms wat ingewikkeld, maar dat is juist weer leuk voor de oudere kinderen om dat te leren.Ook op de kalender staan erg leuke ideeën, opdrachtjes en uitleg van de tekst. Een absolute aanrader voor iedereen die bijbelteksten aan kinderen wil leren!

Jikke, 24-08-2016
Mijn kinderen van 4 en 9 jaar waren erg enthousiast over de kalender. Vooral de bijbehorende kaartjes en het kwartetspel vonden ze erg leuk. En de filmpjes werden met veel plezier bekeken. Ik vind het zelf heel mooi dat je door deze kalender op een gestructureerde manier verschillende Bijbelteksten aan je kind kunt aanleren, zowel uit oude als nieuwe testament. Ook voor kerken en scholen is dit prima materiaal om kinderen Bijbelteksten te leren.

Kim123456, 17-08-2016
Kinderen grootbrengen met de bijbel. Met de gedachte om onze kinderen bijbelteksten aan te leren, welke ze kunnen helpen op momenten dat ze geen bijbel bij zich hebben. "Prent het ze in". In de Joodse cultuur is het vanzelfsprekend dat dit gebeurd. Zoekende kwam ik op de kalender van"Word een bijbelkenner" van Tanneke Dorgelo (ark media). Nadat ik een workshop van haar volgde was ik om. Hapklaar! Een kleurrijke kalender met duidelijke bijbelteksten rondom een thema. Leuke verwerkingsopdrachten en fantastische memorieplaatsjes erbij. De voorbereiding ligt kant en klaar voor me. Bovendien is er via het youtubekanaal en de facebookpagina ook nog een filmpje met daarin de gebaren te vinden. Hoe leuk! De kinderen reageren er enthousiast op. Het lijkt ze leuk. In eerste instantie vinden ze de verwerkingsopdrachten leuker dan het leren van de teksten. Maar na een dag of twee zingen ze een hele tekst mee. Dus, ben je op zoek naar een leuke manier om de bijbelteksten aan je kinderen te leren en daaraan opdrachten te koppelen, dan is dit een geschikt boek! Aanrader!

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media