Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Moederdag > Mosterdzaadjes

Mosterdzaadjes

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Mosterdzaadjes - Erika van Nes
Auteur:Erika van Nes
Ondertitel:Praktisch inspiratieboek voor geloofsopvoeding bij baby’s, peuters en kleuters
Uitvoering:Paperback
Formaat:14 x 21 cm
Pagina's:96 pag.
ISBN:9789033801525
Prijs: € 10.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Mosterdzaadjes’

Mosterdzaadjes is hét handboek voor geloofsopvoeding bij de kleinste kinderen. Het is een praktisch inspiratieboek om ouders te helpen thuis heel bewust bezig te zijn met geloofsopvoeding bij baby’s, peuters en kleuters.

Het bevat informatie over de ontwikkeling van jonge kinderen, handreikingen voor spontane en doelgerichte geloofsopvoeding en portretten waarin ouders vertellen hoe zij zich bezighouden met geloofsopvoeding.
Het inspiratieboek bevat 12 uitgewerkte gezinsmomenten en suggesties om zelf gezinsmomenten te creëren.

Mosterdzaadjes is een waardevol geboortecadeau en geschenk bij doop en opdragen. Niet alleen thuis te gebruiken, maar ook in de kerk.

Inmiddels is al een 2e druk verschenen!

Leesfragment
Bekijk hier alvast de eerste pagina's!

"Samen met je kleine kind God ontmoeten in de dagelijkse praktijk van het leven; dat is wat mij betreft de kern van geloofsopvoeding!"
Auteur Erika van Nes-Visscher

Recensie

Ouders van jonge kinderen hebben met Mosterdzaadjes een waardevol boek in handen: De verschillende ontwikkelingsfasen van het jonge kind worden op heldere wijze beschreven. Voorbeelden en praktische tips bij elke ontwikkelingsfase helpen ouders om de geloofsopvoeding op deze verschillende fasen af te stemmen.
Stichting Generatio - geeft trainingen en cursussen aan ouders omtrent geloofsopvoeding van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar.


'Vanaf de moederschoot...'
Wat mooi dat in Mosterdzaadjes treffend helder wordt uitgelegd hoe we onze kinderen al vanaf de moederschoot bij Jezus mogen brengen! Erika geeft veel concrete handvatten, heldere didactische uitleg en inhoudelijke Bijbelse motieven om geloofsopvoeding bij jonge kinderen inhoud te geven. Persoonlijke verhalen brengen de praktijk van elke dag dichtbij. Mosterdzaadjes is een boek dat elke gelovige ouder in de kast zou moeten hebben staan. Gewoon, om er bij te pakken op momenten dat je denkt: 'Ik wil wel, maar hoe dan?'
Nieske Selles-Ten Brinke – auteur Vier het samen – www.nieskeselles.nl


'Erika legt in dit boek heel duidelijk uit hoe geloofsopvoeding ‘werkt’ voor jonge kinderen. Mooie bemoediging om er al in je zwangerschap mee te beginnen, omdat je dan zelf tijd genoeg hebt om te oefenen en je eigen unieke manier kunt ontwikkelen voor je gezin. Door de combinatie van theorie en praktische gezinsmomenten wat mij betreft een must-have voor elke jonge ouder!'
Daniëlle Koudijs – oprichtster Power to the Mama’s – www.powertothemamas.nl


'Toen ik van Erika over de inhoud van dit boek hoorde, was ik meteen enthousiast. In de jaren dat onze kinderen klein waren, had dit boek ons enorm kunnen helpen als ouders. Mosterdzaadjes is een handreiking om geloofsopvoeding in je gezin vorm te geven. Wat me in het boek sterk aanspreekt is de laagdrempelige manier om dit onderdeel van je gezinstraditie te laten worden. Een prettig leesbaar en praktische handreiking met een duidelijke theoretische onderbouwing. Echt een aanbeveling voor opvoeders met jonge kinderen!'
Liesbeth van der Ven – moeder van 3, leerkracht basisonderwijs, en diaken kinderwerk

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media