Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Bijbelstudie > Kringserie > Tegen de stroom in

Tegen de stroom in

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Tegen de stroom in - Eveline van Staalduine-Sulman
Auteur:Eveline van Staalduine-Sulman
Ondertitel:Bijbelstudies over Samuel
Uitvoering:Paperback
Formaat:A5
Pagina's:64
ISBN:9789033801105
Prijs: € 7.99
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Tegen de stroom in’

In Tegen de stroom in staan tien bijbelstudies die ons aanmoedigen om toegewijd aan God te leven, zelfs als we daarbij soms tegen de stroom in moeten gaan.

Samuel was toegewijd aan de God van Israël, eerst als richter, daarna als profeet. In het alledaagse leven zal hij veel mensen hebben geholpen met het oplossen van ruzies en kleine rechtszaken, maar ook met onderwijs over God en de dienst aan Hem. Op verschillende momenten in zijn leven moest hij echter dwars ‘tegen de stroom in’.
Hij moest het priestergezin van Eli waarschuwen voor hun zondige gedrag. Hij waarschuwde het volk dat hun gewenste koning ook zijn negatieve kanten had. En ten slotte zalfde hij een nieuwe koning, terwijl de oude nog volop aan de macht was. Deze daden leidden uiteindelijk tot eenheid onder de stammen, tot de Davidische dynastie die lange tijd heeft geregeerd, tot eenheid in de godsdienst en toewijding aan de God van Israël.

Geschreven voor kringgebruik, maar ook heel geschikt voor zelfstudie.

Kringserie
Deze bijbelstudieserie is uitgegeven in samenwerking met de IZB. De IZB is een vereniging binnen de PKN die zich bezighoudt met zending in Nederland. Ze wil gemeenten leren kerk in de wereld te zijn. Zie voor meer informatie www.izb.nl. Klik hier voor een overzicht van alle beschikbare bijbelstudieboeken in de Kringserie.

Inkijkpagina's
Bekijk hier de eerste pagina's online!

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media