Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Geloof en praktijk > I'll push you - Nederlandse editie

I'll push you - Nederlandse editie

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
I'll push you - Nederlandse editie - Patrick Gray & Justin Skeesuck
Auteur:Patrick Gray & Justin Skeesuck
Ondertitel:Twee vrienden, een rolstoel en hun weg naar Santiago de Compostella
Uitvoering:Gebonden met stofomslag
Formaat:14 x 21 cm
Pagina's:240 pag.
ISBN:9789033801501
Prijs: € 22.99
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘I'll push you - Nederlandse editie’

I'll push you is een indrukwekkend waargebeurd verhaal over vriendschap, geloof en vertrouwen.

'I'll push you.' Patrick had deze woorden spontaan uitgesproken. Hij had toen nog geen besef van de zware weg die voor hem lag.
Voor sommige mensen is de pelgrimage naar Santiago de Compostella vooral een sportieve uitdaging, maar voor de meeste pelgrims is het bovenal een geestelijke reis. Voor Justin Skeesuck en Patrick Gray was de uitdaging extra groot. Justin lijdt aan een progressieve spierziekte (MAMA), waardoor hij zijn armen en benen niet meer kan bewegen. Naast de lichamelijke belasting die een pelgrimage met zich meebrengt, moest Patrick ook zijn vriend in een aangepaste rolstoel voortduwen, hem wassen, in en uit bed tillen, hem voeden en aan- en uitkleden.

Zes weken, 750 kilometer, met alle lichamelijke beperkingen, ontmoetingen met kleurrijke personen en diepe innerlijke strijd. Deze
pelgrimage zou uitlopen op de moeilijkste en belangrijkste weg die beide mannen ooit zouden gaan. Lees meer over deze twee mannen.

I'll push you gaat over een avontuurlijke onderneming vol risico’s en uitdagingen. Moeilijke vragen worden niet ontweken. Toch is dit geen 'zware kost', want de twee vrienden genieten van alle belevenissen, beschikken over een gezond relativeringsvermogen en over gevoel voor humor!

■ Inclusief foto's.
■ Inclusief verwerkingsvragen.

Leesfragment
Lees de eerste pagina's uit I'll push you nu online.

Trailer
Bekijk de trailer van de documentaire die gemaakt is over I'll push you. Geeft een goed beeld van het indrukwekkende verhaal!

Auteursvideoboodschap
Justin en Patrick willen persoonlijk iets tegen jou zeggen!

Muziekclip
Switchfoot maakte het nummer 'Live it well' voor de documentaire 'I'll push you'. Prachtig! Bekijk de clip.

Recensie

‘Dit boek vertelt over twee vrienden die hebben geleerd dat het gladde asfaltpad dat zich voor je uitstrekt, soms een dikke modderlaag blijkt te zijn. Echte vriendschap stopt niet als alles vastloopt in de blubber. Al moet je soms wel zelf de hand grijpen die je eruit wil trekken.’
Marco van der Straten, auteur en hoofdredacteur EO-Visie

‘Beurtelings sta ik als lezer in de schoenen van de “pusher” en van degene die gepusht wordt, zich moet laten “pushen” omdat hij zelfs zijn eigen tanden niet kan poetsen, maar toch geen zielig slachtoffer is, zomin als de “pusher” een voorspelbare gespierde, wilskrachtige heldenfiguur is. Het zijn echte mensen, geen karikaturen, die eerlijk vertellen over hun leven, hun strijd, hun zwakheden en hun dromen.’
Henk Fonteyn, theoloog en auteur

'Dit is een inspirerend verhaal over liefde en toewijding. Het is het soort verhaal dat Jezus aan zijn vrienden zou hebben verteld. In dit boek ontdek je meer over de kracht van de liefde.'
Bof Goff, New York Times-bestsellerauteur van Liefde doet

'In onze snelle wereld van oppervlakkige contacten komt I’ll push you als een verademing, omdat er een broederlijke vriendschap in wordt afgeschilderd die verfrissend diep en authentiek is. Ontwapenend kwetsbaar en gevaarlijk uitdagend laten Justin en Patrick zien hoe ware vriendschap eruit kan zien als we bereid zijn om het erop te wagen.
Tim Foreman, Bassist van Switchfoot

‘Dit boek kon ik niet wegleggen. Aan te bevelen!’
Bob, lezer


4,5 ster op Goodreads.com.
5 sterrren op Amazon.com.

Boek beoordelingen

Eveline (LookAroundTheCorner), 14-03-2018
Het boek I’ll push you is een boek over een vriendschap die al een leven lang duurt ondanks de afstanden die ontstaan en ondanks de ziekte van Justin. Justin heeft een progressieve spierziekte en kan steeds minder zelf. Als hij bedenkt dat hij toch wel heel graag een pelgrimstocht door Spanje wilt gaan maken zegt Patrick zijn beste vriend: ‘I’ll Push you’ 800 km duwt Patrick Justin in zijn rolstoel door de modder, over de heuvels en de Pyreneeën. Veel mensen verklaren hun voor gek en zeggen dat ze het niet gaan halen. Deze toch die Patrick voor Justin deed wordt uiteindelijk een levensverandering voor Patrick zelf. De manier hoe andere pelgrims Patrick te hulp schieten, hoe alles op zijn plaats valt en deze reis dus gemaakt is kan maar een ding betekenen God was erbij. De manier hoe anderen helpen daar ver weg in Spanje laat een mooie beeld zien van wat Patrick denkt hoe de kerken van deze tijd zouden moeten functioneren. Door het lezen van dit boek heeft God mij ook dingen laten zien over overgeven, uit handen geven en loslaten, en hoe kostbaar een goede vriendschap is. Dit boek is echt een aanrader om te lezen om mee te genieten van deze mannen hun tocht. Om slap te liggen van het lachen wanneer zij vertellen over hoe zij elkaar in de maling namen vroeger al. En hoe diep de liefde is voor elkaar in hun vriendschap maar ook voor hun vrouw en kinderen. Dit boek is zeker niet alleen voor mensen die in God geloven. Inmiddels is ook de dvd uit van I’ll push you. In het Nederlands is het boek nu alleen nog in hardcover te koop. I’ll Push you is uitgegeven door Ark Media, de dvd en het boek zijn ook te koop bij de christelijke boekhandel. Ik wens je veel lees plezier toe.

Frea Kroese, 22-02-2018
Het is een verslag over vriendschap, liefde, enthousiasme, delen, vreugde, verdriet, leven en relaties. Ik heb dit boek in één adem uitgelezen. Ik heb als het ware samen met hen gelopen, zonder de pijn in mijn benen, het zweet en de tranen. Me warmend aan wat deze mannen meemaken in het contact met elkaar en andere mensen. Deze mannen hebben iets gedaan, waarbij de hele vierde Musketiersbeweging verbleekt, en waar de deelnemers een diep verlangen naar hebben. Het uiterlijke reisverslag is tegelijkertijd een verslag over de reis in het hart. Maar het wordt nergens mystiek. Het is de harde werkelijkheid en de grote realiteit van dit leven. Hun leven is veranderd door deze pelgrimstocht. Mijn leven is een beetje veranderd door het lezen over deze pelgrimstocht en ik hoop ook dat jouw leven een beetje meer verandert door het lezen van dit boek. Ik geef het boek 5 sterren.

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media