Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Geloof en praktijk > Van hart tot hart

Van hart tot hart

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Van hart tot hart - John Lapré
Auteur:John Lapré
Ondertitel:Een open uitnodiging voor het gesprek over homoseksualiteit
Uitvoering:Paperback
Formaat:14 x 21 cm
Pagina's:96 pag.
ISBN:9789033801815
Prijs: € 12.99
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Van hart tot hart’

We moeten toch in staat zijn om, zelfs als we van opvatting verschillen, elkaar van harte vast te houden? Sterker nog, we moeten toch in staat zijn iedereen die iets met Jezus heeft vast te houden, ook homoseksuele broers en zussen die ruimte voor zichzelf zien om te leven in een relatie van liefde en trouw? Zelfs als we zelf misschien die ruimte niet zien?

Het is een feit dat er door christenen heel verschillend wordt gedacht over geloof, homoseksualiteit en gender. Toch moet het gesprek hierover gevoerd worden. De vraag is wel: op welke toon en met welk doel? Willen we de rijen sluiten en elkaar vanuit loopgraven genadeloos onder vuur nemen? Of kruipen we uit onze schuttersputjes om elkaar te ontmoeten en van hart tot hart een eerlijk gesprek te voeren? In dit boek laten John Lapré en Wieger Sikkema elkaar in het hart kijken door middel van een briefwisseling. Daarbij nodigen ze anderen uit om te reageren.

John Lapré, inmiddels landelijk bekend door zijn boek De veilige kerk en door spreekbeurten en interviews over hoe gelovigen met seksuele diversiteit om (kunnen) gaan, beantwoordde een brief van evangelisch voorganger Wieger Sikkema en van het een kwam het ander. De vraag 'of er in de briefwisseling een boek zou zitten' werd niet direct gesteld, maar de commotie rond de Nashvilleverklaring zorgde voor een momentum. Dit boek moest er komen. En er zou ook voldoende ruimte moeten zijn voor lezers om (samen) te reflecteren op wat er door deze mannen wordt geschreven.

Dit boek is een verademing. Zo kan het dus ook!

Leesfragment
Bekijk hier de eerste pagina's.

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media