Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Dagboeken > De Bijbel op tafel

De Bijbel op tafel

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
De Bijbel op tafel - Joyce de Jongh
Auteur:Joyce de Jongh
Ondertitel:Gezinsdagboek
Uitvoering:Paperback met flappen
Formaat:14 x 21 cm
Pagina's:352 pag.
ISBN:9789033833441
Prijs: € 20.99
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘De Bijbel op tafel’

De Bijbel op tafel is een gezinsdagboek voor gezinnen met kinderen van 6-11 jaar.
Met dit dagboek kun je in een jaar tijd de hele Bijbel doornemen. De korte afgeronde verhalen bieden materiaal voor ruim 180 gezinsmomenten.

De Bijbel op tafel is niet gedateerd. Je kunt er op elk moment in het jaar mee beginnen.
De verhalen sluiten aan bij het kerkelijk jaar en zijn geschreven in begrijpelijke taal. Auteur Joyce de Jong heeft rekening gehouden met kinderen van diverse leeftijden.

Met bijbelverwijzingen, doorpraatvragen en gebed.

Een deel van de verhalen in dit gezinsdagboek verscheen eerder in de Overblijfbijbel.

2e druk

Recensie

'Joyce de Jongh is erin geslaagd om met haar manier van vertellen kinderen aansprekend duidelijk te maken wie God voor hen wil zijn en wat dit betekent in hun leven.'
Henk Mackloet - lid college van bestuur van SPCO Groene Hart Woerden

'Hoera! De overblijfbijbel is er nu ook als gezinsdagboek! Lees waarom Christelijkekinderboeken.nl zo enthousiasti si over De Bijbel op tafel.

'Praten over het geloof is in het geval van jonge kinderen land niet altijd zo eenvoudig. Het vraagt om een laagdrempelige aanpak. Met dit gezinsdagboek kan dat goed. De teksten zijn aanspreken en - misschien wel het belangrijkst - goed te begrijpen, maar tegelijk niet te makkelijk, zodat het voor circa zes- tot twaalfjarigen interessant is. Elk dagboekstukje begint met een verwijzing naar het Bijbelgedeelte waaruit het verhaal komt, dan volgt de uitleg en het wordt afgesloten met een gebed en vragen om over het gedeelte door te spreken. Precies wat je aan tafel 'nodig hebt'. De verhalen volgen het kerkelijk jaar en zijn verdeeld in vier perioden: van de schepping tot aan Jezus' geboorde, van Kerst naar Pasen, van Pasen naar Pinksteren en de eerste gemeenten. Dat het slechts honderdtachtig verhalen zijn, kan zowel een voordeel (voor de gezinnen die niet elke dat tijd hebe. of het graag willen afwisselen met een ander dagboek) als een nadeel (voor degenen die een dagboek voor héél het jaar willen). Maar het is hoe dan ook een fijn hulpmiddel voor gelovige ouders (en wellicht leerkrachten) die op een praktische wijze invulling geven aan de geloofsopvoeding.
D.E. Heerens, NBD Biblion, 2017

 

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2020 Ark Media