Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Geloof en praktijk > Met God naar de stembus!

Met God naar de stembus!

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Met God naar de stembus! - Karin de Geest
Auteur:Karin de Geest
Ondertitel:Christenen kiezen uit overtuiging van links tot rechts
Uitvoering:Paperback
Formaat:14 x 21 cm
Pagina's:96
ISBN:9789033801204
Van: € 9.95
Voor: € 5.00
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Met God naar de stembus!’

Met God naar de stembus! gaat over christenen in de politiek. Een goede voorbereiding op de verkiezingen van dit voorjaar!

Mensen stemmen uit overtuiging op een politieke partij. Christenen doen dat ook. Waarom kiezen sommige dan voor een christelijke partij en andere niet? Hoe vertalen christenen hun geloof en bijbelse waarden in politieke keuzes en standpunten? Met God naar de stembus! is een pleidooi voor politiek engagement.

Auteur Karin de Geest sprak met politici uit de hele breedte van het politieke spectrum over de afwegingen die zij maken. Naast een aantal algemene beschouwingen over politiek en geloof komen er ook specifieke, actuele onderwerpen aan de orde, zoals vreemdelingenbeleid, medisch-ethische kwesties en zorg en welzijn.

Zowel voor christenen die goed willen nadenken over hun politieke standpunt, bijvoorbeeld jongeren die voor het eerst gaan stemmen, als voor christenen die weloverwogen hun politieke keuze hebben gemaakt en geïnteresseerd zijn in de overwegingen van geloofsgenoten die een andere politieke keuze hebben gemaakt.

Leesfragment
Bekijk hier alvast de eerste pagina's!

Recensie

Bij het lezen van dit boek ontdekte ik dat het christelijk geloof nog altijd een prominente rol in de politiek speelt. Niet alleen bij christelijke partijen, maar ook binnen mijn VVD. Een rol als leidraad en inspiratiebron voor politiek debat, waarin we gezamenlijk zoeken naar overeenkomsten en werken aan de samenleving van morgen.
Pieter Duisenberg, Tweede Kamerlid VVD

Wil je weten waarom christenen zulke verschillende politieke keuzes maken? Ze vertellen er zelf over in Met God naar de stembus! Zo kun jij als lezer ook je keuze maken.
Ruard Ganzevoort, Eerste Kamerlid GroenLinks

Geloof en politiek, horen zij bij elkaar of moeten we ze juist gescheiden houden? Voor iedereen die er meer over wil weten: lees dit boek!
Kees van der Staaij, voorzitter Tweede Kamerfractie SGP

Auteur Karin van Geest sprak met CIP 'Waarom christenen op niet christelijke partijen stemmen'.

Klik hier voor een recensie van Met God naar de stembus

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media