Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Kinderen > Vanaf 6 jaar > Niet meer samen

Niet meer samen

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Niet meer samen - Linda Klein
Auteur:Linda Klein
Ondertitel:De papa en mama van Jonna en Joris gaan scheiden
Illustrator:Nynke Talsma
Uitvoering:gebonden
Formaat:25 x 25 cm
Pagina's:32 pag.
ISBN:9789033830044
Prijs: € 12.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Niet meer samen’

Een kinderboek over de scheiding van ouders.
Niet meer samenbeschrijft de scheiding van ouders in een christelijk gezin vanuit het perspectief van een jong kind. Het boek is bedoeld voor kinderen van ongeveer 3 tot 8 jaar die in aanraking komen met een scheiding in het eigen gezin of daarbuiten. Het boek biedt ruimte aan alle gemengde en uiteenlopende gevoelens waar kinderen tegenaan lopen. Jonna, Joris en Hond reageren allemaal anders. En dat mag ook. Het boek wil kinderen helpen om te gaan met de situatie.

Uitgangspunt in het boek is de boodschap dat wat er ook gebeurt, God er is. God verandert niet. Hij is trouw. Tegelijk kan geloven juist in situaties van “gebroken trouw” loodzwaar worden voor ouders. Vragen, schuldgevoelens, twijfel kan de overtuiging van Gods aanwezigheid in twijfel trekken. Op niveau van het kind is in het boek geprobeerd om de steunende en moeilijke kanten van het geloof ruimte te geven. Achterin het boek is mede daarom een eenvoudige versie van Psalm 139 weergegeven.

Linda Klein-Vuijst (1973) is werkzaam als orthopedagoge.
Nynke Talsma heeft haar sporen als illustratrice verdiend. Ze maakte diverse coverillustraties en prentenboeken voor zowel christelijke als algemene uitgevers. Haar stijl is aansprekend, integer en ze tekent met veel inlevingsvermogen en oog voor detail.

Vanwege de complexiteit van het onderwerp heeft Linda Klein een bijlage bij Niet meer samen geschreven. Hierin geeft ze adviezen voor ouders, opvoeders, leerkrachten en andere betrokkenen over hoe het boek het beste gebruikt kan worden. Zij belicht de achterliggende gedachten van het boek. Klik hier om deze bijlage te downloaden

Recensie

'Een warm prentenboek, over de dubbele pagina sfeervol geïllustreerd in aquareltechniek... de auteur heeft een uitvoerige en heel bruikbare bijlage geschreven met adviezen en achtergrondinformatie'
Nederlandse Bibliotheek Dienst, augustus 2007

Klik hier voor het verschenen artikel in het Katholiek Nieuwsblad van 28-09-2007

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2020 Ark Media