Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Kinderen > Vanaf 6 jaar > De goede bakker

De goede bakker

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
De goede bakker - Sjoukje Kruidhof
Auteur:Sjoukje Kruidhof
Ondertitel:Een verhaal over echte liefde
Uitvoering:Gebonden full colour
Formaat:21 x 19 cm
Pagina's:40
ISBN:9789033833465
Van: € 12.95
Voor: € 5.99
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘De goede bakker’

Het prentenboek De goede bakker is een aansprekende parabel over zondeval en genade met sfeervolle illustraties met veel details.

In de bakkerij van de goede bakker mag iedereen helpen met het bakken van brood. Van zijn levensbrood is altijd genoeg voor iedereen. Maar het recept, dat weet alleen de goede bakker. Het is goed in het dorp en in de bakkerij. Totdat de jaloerse gipsgieter de mensen overhaalt om de bakkersvormen te vullen met gips. Het wordt een drama. De werkplaats van de bakker wordt helemaal verwoest. De goede bakker moet iedereen wegsturen. ‘Maar eens komt het goed,’ belooft hij.

Thema's als jaloezie, fouten maken en spijt hebben komen aan bod. Geschreven én geillustreerd door Sjoukje Kruidhof.

Dit prentenboek legt het hart van het evangelie uit aan kinderen. Geschikt om thuis te lezen, te gebruiken in missionair kinderwerk, tijdens de kindernevendienst, vakantieclub of op school.
De goede bakker is geschikt voor christelijke en niet-christelijke kinderen vanaf 5-10 jaar.

Leesfragment
Bekijk hier alvast de eerste pagina's!

Extra's
Bij het verhaal van De goede bakker wordt momenteel een musical ontwikkeld; die is beschikbaar vanaf 2019. En er is een werkboek bij verkrijgbaar. Dit werkboek is een vervolg op het prentenboek en ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar en kan thuis of in groepsverband (school, kinderkerk, club) worden gebruikt. Per les staan meestal twee uitgewerkte bak- of knutselopdrachten, waaruit gekozen kan worden naar niveau, leeftijd en beschikbare tijd (totaal 16 opdrachten).
De benodigde materialen en gedetailleerde werkbeschrijvingen staan bij iedere opdracht aangegeven. Bekijk en bestel het werkboek hier.

Kijk voor meer informatie hierover op de website van Sjoukje Kruidhof.

Ontstaan van De goede bakker
Als kinderwerker en onderwijzeres is de auteur en illustrator al vele jaren betrokken bij kinderkerk, kinderevangelisatieclub en vakantieclub. Na 25 jaar veel van het bestaande materiaal gebruikt te hebben, miste ze nog en mooi boek met een schaduwverhaal dat zou voldoen aan:
1)    het uitleggen van het hart van het evangelie
2)    met illustraties, filmpjes of toneelmateriaal
3)    zonder de woorden ‘Jezus’ en ‘Bijbel’ op een prominente plek, zodat niet-christelijke kinderen hier niet direct mee geconfronteerd worden.
Ze vond het niet en besloot zelf het verhaal te schrijven.

Recensie

'Elk vrij uurtje ging de afgelopen twee jaar naar het schrijven en schilderen van haar prentenboek.' Lees wat Sjoukje Kruidhof nog meer zegt in het Leidsch Dagblad.

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media