Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Bijbelinformatie > Is dit onze Vader?

Is dit onze Vader?

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Is dit onze Vader? - Hetty Lalleman
Auteur:Hetty Lalleman
Ondertitel:Waarom ik van de God van het Oude Testament houd
Uitvoering:Paperback
Formaat:14 x 21
Pagina's:112
ISBN:9789033800429
Prijs: € 12.99
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Is dit onze Vader?’

Is dit onze Vader? Velen van ons geloven dat de Bijbel Gods woord is. Toch betekent dat niet dat we alles begrijpen. Want hoe zit het eigenlijk met dat vele geweld in het Oude Testament? Herkennen we onze Vader nog wel in God zoals Hij daar beschreven staat? Hoe antwoorden we op stemmen die ‘de God van het Oude Testament’ als een tiran bestempelen?
6e druk

Vanuit haar jarenlange ervaring als docente Oude Testament aan Spurgeon’s College, Londen, en met raadpleging van de laatste wetenschappelijke publicaties over dit onderwerp, beantwoordt dr. Hetty Lalleman in Is dit onze Vader? moeilijke vragen op een toegankelijke, eenvoudige manier.

Elk hoofdstuk van Is dit onze Vader? bevat verwerkingsvragen om persoonlijk mee aan de slag te gaan of in een leeskringen of studiegroep.

Bekijk hier een leesfragement van Is dit onze Vader?

Recensie

God is heilig, maar betrouwbaar en niet grillig, benadrukt dr. Lalleman. Zij wil het eenzijdige beeld van de ‘strenge, straffende God van het Oude Testament’ bijstellen. God straft. Hij brengt het oordeel over mensen, maar de genade gaat altijd voorop en heeft het laatste woord. Er wordt niemand weggestuurd die eerlijk probeert God te dienen en op Hem te vertrouwen.’
Reformatorisch Dagblad, dinsdag 29 april 2014

‘Juweeltje over wreed Oude Testament… Lalleman schrijft deskundig (…), maar meer nog treffen andere trekken van haar stijl. Ze schrijft eigentijds, kort en bondig, geen woord teveel. Mils, zonder verdedigende of redeneerderige toon, of welke valkuil ook de apologeet bedreigt. Ze heeft een houding van: laten we samen gaan lezen. Wat staat er precies? Wat betekent dat? Die Bijbelstudie is de hoofdzaak van dit boek.’
Nederlands Dagblad, Gulliver, vrijdag 23 mei 2014

‘…een verfrissende ontdekkingstocht… Anders dan veel vakspecialisten beschikt zij (red. Hetty Lalleman) over het vermogen om haar kennis op een toegankelijke manier te delen, op een manier die gewone kerkgangers helpt om thuis te raken in de Bijbel.’
Friesch Dagblad, zaterdag 31 mei 2014; Lees hier de hele recensie.

'Allerlei dingen die op het eerste gezicht bevreemding wekken, krijgen een zinvolle betekenis. Lalleman schrijft met kennis van zaken en steeds heel toegankelijk. Vragen bij elk hoofdstuk maken het geschikt voor gesprekskringen.'
De Nieuwe koers, no. 5 2014; Lees hier de hele recensie.

'...een boeiende interpretatie, die dankzij de vlotte en toegankelijke manier van schrijven erg onderhoudend is.'
leukesuggesties.nl, 9 juni 2014

'Een zinvol boek dat probeert antwoorden te geven op onze vragen aangaande het Eerste Testament.'
Alphaonline, 24 juni 2014

'Voor wie zich vanuit een christelijke overtuiging wil verdiepen in het Oude Testament als onderdeel van Gods woord en daarbij geen raad weet met al die moeilijke passages biedt dit boek een wetenschappelijk onderbouwde, eerlijke en evenwichtige handreiking.' Lees de hele recensie hier.
Prof. Wido van Peursen, Hoogleraar Oude Testament, Vrije Universiteit; 29 juni 2014

Lees hier de recensie van Henk-Jan van der Klis op Goodreads.com, van 14 juli 2014.

 

Boek beoordelingen

Petra Butler, 27-10-2014
Geweldig boek dat een genuanceerd beeld geeft van hoe God in het OT naar voren komt. Heel geschikt voor eigenlijk alle christenen, omdat ik steeds meer hoor dat mensen het OT toch wel erg gewelddadig vinden en zich afvragen of God toen anders was dan nu. Hetty Lalleman geeft duidelijk aan dat God toen en nu Dezelfde is. Ik ben het voor de tweede keer aan het lezen en raad het anderen aan. Hoop dat Hetty nog meer van deze uitstekend leesbare boeken in de pen heeft zitten over het OT!

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2020 Ark Media