Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Bijbelinformatie > Van blijvend belang

Van blijvend belang

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Van blijvend belang - Pieter J. Lalleman
Auteur:Pieter J. Lalleman
Ondertitel:Het Oude Testament
Uitvoering:Paperback met flappen
Formaat:14 x 21 cm
Pagina's:128
ISBN:9789033801075
Prijs: € 15.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Van blijvend belang’

In Van blijvend belang laat Pieter Lalleman zien dat het Oude Testament, ongeveer driekwart van de Bijbel, nog steeds veel heeft te zeggen over het concrete aardse leven van nu. Het bevat veel onderwerpen die in het Nieuwe Testament niet of nauwelijks meer aan de orde komen (ook wel ‘het tegoed van het Oude Testament’ genoemd), maar die toch belangrijk zijn voor ons als christenen. Thema's als schepping, klagen tegen God, seksualiteit, de overheid en opstand tegen God. Vanwege deze goede en mooie aspecten van het Oude Testament heeft dit deel van de Bijbel blijvende waarde voor ons.

Van blijvend belang is een enthousiast ‘ja’ voor het Oude Testament en toont hoe het ook vandaag een belangrijke rol kan spelen in kerk en geloof.

Gespreksvragen
Achterin Van blijvend belang staan gespreksvragen voor groepsgebruik en bijbelstudiekringen of om zelf met het gelezene aan de slag te gaan.

Leesfragment
Lees de eerste pagina's uit Van blijvend belang.

Recensie

'We hebben de neiging alleen die stukken van het Oude Testament te bestuderen die in het Nieuwe Testament worden aangehaald. Pieter Lalleman laat zien dat het Oude Testament nog veel meer onderwerpen behandelt. Zo stelt hij ons de vreemdeling, de twijfelaar, de scepticus en de tegenspreker voor. Heel actueel!'
Eveline van Staalduine-Sulman
, universitair hoofddocent Oude Testament, faculteit Godgeleerdheid aan de VU te Amsterdam

'In dit boek wordt op een toegankelijke, maar theologisch verantwoorde wijze het belang van het Oude Testament voor een christen beschreven. Door het lezen ontdek je dat het Oude Testament een goudmijn is van actuele geestelijke lessen voor ons als gelovigen in de 21e eeuw.'
Drs. Gijs van den Brink, redacteur StudieBijbel.nl/Centrum voor Bijbelonderzoek

Dit boek is rechttoe rechtaan geschreven als een hartelijk ‘ja’ tegen het Oude Testament. Het Oude Testament is voor alle eeuwen blijvend van belang, zelfs onmisbaar. Pieter Lallemans vaardige pen tekent dit belang helder uit. Een mooi pleidooi,  bijbels georiënteerd, met voor de lezer verrassende eyeopeners. Van harte aanbevolen!
Prof. dr. H.G.L. Peels, rector h.t. Theologische Universiteit Apeldoorn

'In dit laagdrempelig boek legt Lalleman, docent aan Spurgeon’s College in Londen, de nadruk op de blijvende, zelfstandige waarde van het Oude Testament: het ‘tegoed van het Oude Testament’. De meeste christenen stellen dat veel van wat in het Oude Testament staat – o.a. leefregels en feesten – in Christus is vervuld. Volgens de auteur zijn er ook gedeelten, ‘waarvan de status niet is veranderd door de komst van Christus’. Het Oude Testament kan ons veel leren over politiek en seksualiteit. ‘Als je het Oude Testament vergeet, begrijp je de basis niet.’ ‘En wat wordt er vervuld als je alleen het Nieuwe Testament kent?’ vraagt hij zich af. Een mooi pleidooi, Bijbels georiënteerd en actueel.'
Reveil

In gesprek met de auteur - Hier kun je luisteren naar een interview met de auteur Pieter Lalleman over zijn boek.

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media