Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > E-books > Non-fictie > Leeg - E-book

Leeg - E-book

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Leeg - E-book - Judith van Manen
Auteur:Judith van Manen
Ondertitel:Eetstoornis, deresssie en de weg omhoog
Uitvoering:E-book
Pagina's:94
ISBN:9789033835056
Prijs: € 7.50
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Leeg - E-book’

Leeg gaat over eetstoornis en depressie.
Bestel Leeg als e-book!

Wat als leven iets is geworden wat je lang geleden deed?
Als zelfs de mensen dichtbij onbereikbaar ver weg lijken?
Wat als je jezelf nog maar met één woord kunt omschrijven: Leeg?
Een eetstoornis heeft alles en tegelijkertijd helemaal niets met eten te maken.

Judith van Manen had als tiener al eetproblemen en worstelde met haar zelfbeeld en perfectionisme. Toen ze begin twintig was, groeide dit uit tot een ernstige eetstoornis en een zware depressie. In het autobiografische Leeg geeft Judith een realistisch beeld van hoe een eetstoornis zich ontwikkelt, hoe je ook zonder een extreem laag gewicht een ernstige eetstoornis kunt hebben en wat er allemaal achter schuil kan gaan. Maar ze schrijft ook over de hoop die er is: het kan beter worden.

Leeg is een inspirerend en behulpzaam boek voor vrouwen vanaf 16 jaar die worstelen met eetproblematiek en voor hun omgeving, zoals ouders, gemeentewerkers en hulpverleners. Leeg is ook een aanrader voor mensen die niets met een eetstoornis te maken hebben. Zij zullen ontdekken dat ze zich in delen van het verhaal herkennen. Iedereen ervaart in zekere mate een leegte vanbinnen, al gaan we daar verschillend mee om.

Recensie

Als je wilt weten wat er zich afspeelt in het hoofd van een geliefde of patiënt met een eetstoornis, dan is dit je kans.
Helene Akkerman, psycholoog

Leeg geeft een kijkje in het leven van Judith van Manen tijdens haar strijd tegen een eetstoornis. Ze toont moed en kracht om deze kwetsbaarheid met de lezer te delen. Graag had ze voordat de eetstoornis haar in haar greep kreeg, woorden gebruikt voor hoe ze zich voelde in plaats van af te vallen tot haar boodschap duidelijk was. In haar boek wordt je meegenomen in haar wereld van (dwang)gedachten en het ervaren van anorexia als vriend en als vijand. Ook laat ze zien hoe een zichtbaar gezond lichaam een misleidend beeld kan geven van iemand met een hoofd vol chaos en eetstoornisgedachten. Goed om Leeg te lezen omdat Judith ook schetst wat ze nodig had van de mensen om haar heen, dichtbij en verder weg. In haar autobiografie beschrijft Judith ook haar worsteling in het geloof tijdens haar ziek zijn. Treffend hoe ze haar boek begint en eindigt met de ‘leegte’ die je kunt ervaren en hoe die leegte gevuld kan worden door God. Een extra dimensie heeft deze autobiografie door passende bijbelteksten waar de hoofdstukken mee beginnen.
Monique de Visser, GZ Psycholoog Eleos

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media