Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Feestdagen > Algemeen > Vier het samen

Vier het samen

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Vier het samen - Nieske Selles-ten Brinke
Auteur:Nieske Selles-ten Brinke
Ondertitel:Met kinderen toeleven naar christelijke feesten
Uitvoering:Hardback, full colour
Formaat:21 x 26,5 cm
Pagina's:80
ISBN:9789033817359
Prijs: € 23.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Vier het samen’

Vier het samen is een inspirerend en praktisch handboek voor ouders van kinderen in de leeftijd van 3 tot 11 jaar. Het helpt je om van christelijke feesten een echt feest te maken. Door de vele activiteiten is het boek geschikt om meerdere jaren te gebruiken en geeft de mogelijkheid om zelf de elementen/werkvormen te kiezen die passen bij het gezin.

Ontbreekt het je vaak aan tijd of inspiratie om bewust bij feestdagen stil te staan? Dit waardevolle handboek biedt uitkomst! Als ouders, maar zeker ook voor het basisonderwijs en het kinderwerk in de kerk. Nieske Selles, auteur, moeder en voormalig leerkracht, doet jaarlijks haar best om op creatieve wijze de christelijke feesten te vieren met haar kinderen. Ze merkt dat het werkt!

Feestdagen die in dit grote kleurrijke boek aan bod komen zijn bid- en dankdag, lijdenstijd en Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, advent en Kerst, oud en nieuw, doopdag en verjaardag. Per feestdag:
- korte inleiding
- bijbelleesroosters voor de periode voorafgaand aan de feestdag
- vrije voorleesverhalen met prachtige illustraties
- creatieve verwerkingsvormen
- vragen voor verschillende leeftijdniveaus om over door te praten

De 2e druk is aangevuld met tips voor onderwijs en kinderkerk!

Leesfragment
Bekijk hier alvast enkele pagina's!

Workshop
Nieske Selles geeft workshops rondom 'Vier het samen' en workshops 'Geloofsopvoeding'. Lees meer over deze inspirerende workshops.

Reacties op deze workshop:
“Als moedergroep hebben we vaak dingen bedacht VOOR kinderen maar vanavond leer ik het te doen MET kinderen. “

“Ik vind geloofsopvoeding moeilijk, maar ik heb geleerd dat ik het op mijn manier en in mijn tempo mag doen.”

Recensie

'Rond de christelijke feesten leer je je kinderen het goede nieuws van Jezus Christus. Nieske Selles helpt ouders om de betekenis van deze feesten uit te leggen aan kinderen én om op creatieve manieren het leven met God te vieren.'
Janneke Burger-Niemeijer, hoofdredacteur Jente magazine

'Erg leuk als je kinderen hebt in de basisschoolleeftijd.'
Vijf sterren van Eva, nummer 5 2015

'Door de verscheidenheid aan activiteiten kunnen ouders zelf de werkvorm kiezen, die past bij hun gezin. Het boek kan verschillende jaren gebruikt worden.'
Opwekking magazine, april 2015

'Ik zal het beeld van de deurpost en het kruis niet meer vergeten! Nu begrijp ik veel beter wat Goede Vrijdag en Pasen betekent', aldus iemand uit groep 7 na een Paasviering op school aan de hand van Vier het samen.

Het boek bevat verrassende en lekker concrete ideeën, voor in je gezin, voor een kerkelijke viering, of voor op school. Het is een mooi boek met handreikingen, zeer compleet. De auteur heeft ook een facebookpagina waar ze nog ideeën post, af en toe voorzien van foto’s. Ze is te boeken voor een workshop over geloofsopvoeding, voor in de kerk of in ander verband. Het boek is ook leuk om cadeau te doen bij de geboorte of doop van een kindje, of bij het halen van de PABO. Een boek dat inspireert om tijd, energie en liefde in de geloofsopvoeding van Gods kinderen te steken en Gods feestelijk verlossingswerk samen te vieren.
Gerande Sikkema - Gereformeerde Kerkbode Groningen - Fryslân - Drenthe, april 2017

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media