Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Eros online

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Eros online - Wietske Noordzij en Erik Smit
Auteur:Wietske Noordzij en Erik Smit
Ondertitel:Seksualiteit op internet: hoe maak je kinderen en jongeren weerbaar?
Uitvoering:Paperback
Formaat:15 x 21 cm
Pagina's:68 pag.
ISBN:9789033800962
Prijs: € 10.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Eros online’

Eros online geeft uitleg aan verschillende vormen van seksualiteit online, in het kader van geloofsopvoeding. Onder andere sexting, gamen, social media, webcam, pornografie en grooming worden besproken. Het boekje staat vol praktische tips om kinderen en jongeren te begeleiden. Daarbij gaan de auteurs op zoek naar Gods richtlijnen hiervoor.

Eros online is voor ouders, opvoeders, jeugdwerkers, pastoraat e.a. met kinderen van 8 jaar en ouder.
Bekijk hier de eerste pagina's!

Werkboek
Bij Eros online is ook een werkboek ontwikkeld, waarmee je rondom dit thema meteen praktisch aan de slag kunt met je eigen kind of met een groep kinderen/jongeren binnen een kerk, school of club. Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.

Raise up
De auteurs van dit boek, Erik Smit en Wietske Noordzij, zijn de organisatie Raise Up gestart in maart 2015. Het is hun overtuiging dat jonge mensen liefde, onderwijs, veiligheid en begeleiding nodig hebben van mensen uit hun eigen omgeving, om op te groeien naar Gods beeld en hun plaats in te nemen in Zijn Koninkrijk. Die mensen wil Raise Up toerusten en in beweging brengen om verschil te maken in de levens van de kinderen en jongeren om hen heen.

Of je nu ouder bent of jeugdwerker, leerkracht, buurvrouw, gastouder, mentor, grootouder of wat je rol ook is: JIJ maakt verschil in het leven van een kind of jongere! Raise Up is een beweging die gelooft in de talenten, kansen en mogelijkheden van kinderen en jongeren. Door het delen van kennis, vaardigheden, ervaringen en praktische handvatten zorgen we samen voor de volgende generatie.

 

Van deze auteurs, namens de organisatie Raise up, verscheen ook het boek Maak ze sterk, over de weerbaarheid van je kind.

Recensie

Dit boekje breekt een lans voor het bespreekbaar maken van fenomenen als sexting en grooming, maar ook om te praten met kinderen of jongeren over waarom mensen online contacten hebben of datingsites bezoeken. Een stapje verder is het spreken over hoe een seksverslaving kan ontstaan of hoe je het kan herkennen.Het is een eenvoudig boekje en kan een hulpmiddel of misschien een startpunt zijn als je met je kind of jongere over seksualiteit op het internet wil praten.
Maarten Hertoghs, op het blog 'In de kerk'. Lees de hele review hier.

Wat een mega goed boekje is dit! Een aanrader voor elk gezin, ouders met opgroeiende kinderen. Geweldig helder en goed. Herstel staat centraal.
Mw. Veldhuis, lezer

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media