Nieuwsbrief

Aanbiedingen, prijsacties, recensies, nieuwe boeken en ander leuk boekennieuws in uw mailbox? Meld u nu aan!


Impact

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Impact - Ortberg, John
Auteur:Ortberg, John
Ondertitel:Jezus - Geen mens heeft de wereld zo ingrijpend veranderd
Vertaler:Tobya Jong
Uitvoering:Paperback
Formaat:14 x 21 cm
Pagina's:288
ISBN:9789033800009
Prijs: € 17.95
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Impact’

2e druk
Impact
, een boek van John Ortberg over de invloed van Jezus op aarde.
De dag na Jezus’ dood aan het kruis zag het ernaar uit dat zijn korte leven niet veel sporen zou achterlaten in de geschiedenis. Hij was slechts drie jaar actief geweest als leraar in een zeer beperkt gebied en van al zijn woorden had Hij zelf niets op schrift gezet. Zijn vriendengroep had zich angstig en verslagen teruggetrokken en zijn aanhang was steeds kleiner geworden.

Maar Jezus is de persoon die alles veranderde. Zijn impact op onze beschaving is ongeëvenaard. Zijn leven en leer hebben diepe sporen nagelaten in de wereld van de kunst en wetenschap. Maar ook op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, politiek en recht is de invloed van Jezus niet weg te denken. Wie is deze man?

In Impact laat auteur John Ortberg ons met frisse blik naar de persoon en het werk van Jezus Christus kijken en hij laat zien hoe Jezus ons nog altijd inspireert en mensenlevens verandert door waardigheid, compassie, vergeving en hoop te bieden.

Bekijk hier de eerste pagina's uit het boek.

E-book: Impact. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

Recensie

Maak plaats op uw boekenplank voor dit boek. maak plaats in uw hart voor deze boodschap.
Max Lucado, voorganger en auteur

Zo'n boek waarbij je om de paar bladzijden iemand erbij wil roepen met 'Moet je dit horen, geweldig!'
Rikko Voorberg, theoloog, voorganger en spreker

Een fascinerend, sprankelend, hoopgevend en relevant getuigenis over Jezus Christus. Sinds Hij op aarde was is alles anders. Een prachtig boek dat je helpt om nieuwe ontdekkingen te doen rond Jezus en zijn impact op deze wereld.
Jos Douma, predikant en auteur van
boeken over Jezus en over spiritualiteit

Een geweldig boek! Ik blijf er in lezen.
Het bijzondere van dit boek is dat het niet uitmaakt met welk hoofdstuk je begint. Een aanrader, lezen, verwonderen en genieten.
Gert van Rietschoten, Boekhandel Van Rietschoten Rotterdam

Dit boek is een magnifiek werk.
Dallas Willard, auteur van Divine Conspiracy

Briljant en inspirerend geschreven. Dit boek overweldigt de lezer en wijst op de dominante invloed van Jezus op onze geschiedenis en cultuur. John Ortberg laat er geen twijfel over bestaan dat Jezus niet zomaar een man was en bevestigt dat in Hem de volheid van God lichamelijk aanwezig was.
Tony Campolo, Eastern University

Boek beoordelingen

Henk-Jan van der Klis, 26-07-2014
De impact van Jezus op de wereld gaat veel en veel verder dan je zou vermoeden. John Ortberg doet met het gelijknamige boek een poging vanuit uiteenlopende invalshoeken de invloed op tijdrekening, kunst, slavernij, koninkrijken, waardigheid en mensenlevens te ontdekken. Wat betekende Jezus Christus boottocht over het meer van Galilea naar 'de overkant'? Was het kruisteken, dat voor keizer Constantijn zo belangrijk was nu een geloofsbelijdenis of een Romeins amulet? Welke opties had Jezus in de hof van Gethsemané eigenlijk? Waarom bleven er 12 en 7 manden met eten over bij de wonderen met brood en vissen? Wat was zo revolutionair van Jezus' koninkrijk vergeleken met het Romeinse Rijk? Bedenk de impact van Jezus Christus op de ontwikkeling van de Engelse taal, het alfabetiseren van volken, uitvindingen en ontdekkingsreizen, sociale voorzieningen, enz. enz. Gelovig of niet, om Jezus kun je niet heen. Jezus' leven is geen abstract onderwerp dat alleen door experts onderzocht kan worden. Het is een uitnodiging. Stel wat Jezus heeft gezegd maar op de proef.

Ark Media, Donauweg 4, 1043 AJ Amsterdam, (020) 480 29 99, info@arkmedia.nl
K.v.K. 33180425 Copyright 2017 Ark Media