Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Geloof en praktijk > Adem de stilte - Dagboek

Adem de stilte - Dagboek

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Adem de stilte - Dagboek - Martha Osborn
Auteur:Martha Osborn
Ondertitel:Een retraite voor thuis
Uitvoering:Gebonden
Formaat:12 x 17 cm
Pagina's:96
ISBN:9789033800726
Prijs: € 10.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Adem de stilte - Dagboek’

Adem de stilte - even uit de hectiek van het dagelijks leven stappen. Stilte ervaren en daardoor bewuster leven. In de stilte God aan het woord laten.

Adem de stilte is geschikt voor wie net terug is van retraite en het gevoel nog even vast wil houden, maar ook voor degenen die niet in de gelegenheid zijn om zelf een klooster te bezoeken. Een retraite geeft je de kans om afstand te nemen van het dagelijks leven en daarna met nieuwe energie en inspiratie verder te gaan.

Een retraite in boekvorm. Korte overdenkingen en opdrachten die je stilzetten en laten bezinnen. Een verademing in dit drukke leven. Voor 7 weken elke ochtend en elke avond een kort reflectiemoment. Met achterin een lijst met aanbevolen christelijke retraitecentra.

Adem de stilte is mooi om cadeau te geven, maar ook mooi om jezelf cadeau te geven, om te groeien en meer stilte te ervaren in je dagelijks leven.

Bekijk hier de eerste pagina's!

Recensie

'Martha Osborn geeft in haar boek kleine inzichten over het leven van monniken, pelgrims en rituelen in kloosters. Ze schrijft over herkenbare dagelijkse gebeurtenissen en gebruikt deze om te vertellen over God, verhalen in de bijbel en geeft je elke keer een Bijbeltekst mee. Als ik lees hoor ik haar bijna vertellen, enthousiast over God’s liefde. Het zijn geen Bijbelstudies maar persoonlijke vragen en mooie teksten om over na te denken.'
Amélie op haar blog 'Blond met een groen geloof'. Lees de hele review hier.

Het mooie van dit boekje is dat je er echt een tijd van zeven weken voor kunt nemen om met het thema 'stilte' bezig te zijn. Niet alleen is er voor de ochtend een stukje om te lezen, maar ook voor de avond, om nog eens terug te kijken op de dag en die (in stilte) af te sluiten.
Lieneke van Vuuren op haar blog 'Bloggen over boeken'. Lees de hele review hier.

Boek beoordelingen

Anneke Godschalk, 10-11-2015
Mijn eerste indruk van dit boekje was dat het mooi vormgegeven is. Het bestaat uit 7 thema's die telkens een ander aspect van het leven met God benadrukken en die passen bij het houden van je eigen thuisretraite. De leesstukjes zijn kort, maar wel doelgericht en aan het denken zettend. Bovendien is er zowel een stukje voor de ochtend als voor de avond. Dat maakt dat je de dag goed begint, namelijk met God en ook weer de dag eindigt met God. Mij sprak dat erg aan, om zo bewust met mijn geloof bezig te zijn. Ook staat er bij elke dag een korte bijbeltekst, om over na te denken en te onthouden gedurende de dag (of nacht). Achterin het boekje zijn adressen en websites opgenomen van stilteplekken, retraites en meditatiegroepen, voor wie door deze thuisretraite geboeid is geraakt en dit ook met anderen zou willen ervaren. Het boek doet wat het belooft: het biedt de kans om afstand te nemen van je dagelijks leven en met hernieuwde energie en inspiratie de dag door te gaan en je in vrede neer te leggen als je gaat slapen (zoals psalm 3 zo mooi zegt). Een aanrader dus!

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media