Nieuwsbrief

Aanbiedingen, prijsacties, recensies, nieuwe boeken en ander leuk boekennieuws in uw mailbox? Meld u nu aan!


Home > Over ons

Over ons

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter

Ark Media is de nieuwe naam van uitgeverij Ark Boeken.
Sinds jaar en dag is onze uitgeverij bekend als specialist in kinderbijbels en bijbelse prentenboeken. Ark Media is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende christelijke uitgeverij met boeken die verrassen en inspireren. Stuk voor stuk titels waarin woorden tot leven komen. Ark Media geeft naast uitgaven voor kinderen ook praktisch-pastorale titels en trendy cadeauboeken voor volwassenen uit. Boeken van bekende auteurs, zoals Max Lucado, Sheila Walsh en Anne van der Bijl, én van aanstormende jonge schrijf- en tekentalenten, zoals Esther Leeuwrik, Erica Kramer en Marian Timmermans.

Regelmatig kloppen andere organisaties bij Ark Media aan om hun manuscript als gezamenlijk project uit te geven.

Ark Media is de uitgeverij van Stichting Ark Mission. Al onze uitgaven hebben betrekking op de Bijbel en zijn bedoeld om mensen te helpen op de weg van het geloof. Wanneer er met de verkoop van onze uitgaven winst gemaakt wordt, komt ook die opbrengst ten goede aan onze ideele doelstellingen. Met elke aanschaf van Ark Media werkt u dus mee aan de bekendmaking van het Evangelie in binnen- en buitenland. Bekijk de projecten van onze stichting Ark Mission op www.arkmission.nl.

Een greep uit het aanbod van Ark Media:
- Informatie over de Bijbel
- Boeken over geloof en praktijk
- Kinderbijbels
- Bijbelse verhalenboeken en prentenboeken
- Gedichtenbundels
- Uitgaven voor jongeren
- Cadeauboeken voor feestdagen of bijzondere momenten
- Kalenders en dagboeken
- Wenskaarten

Ons wenskaartenprogramma Morgensterkaarten vindt u op www.morgensterkaarten.nl.

Manuscript opsturen
Wilt u een manuscript naar ons opsturen ter beoordeling? Of hebt u een idee voor een boek? Let dan op het volgende:

• Lever uw manuscript aan in een duidelijk leesbaar lettertype. Handgeschreven manuscripten worden niet in behandeling genomen.

• Voorzie het manuscript van een heldere synopsis van maximaal vijf pagina’s met daarin:
1. de werktitel, het genre en het (beoogde) aantal pagina’s
2. een korte samenvatting van het boek
3. de thematiek  
4. het doel van het boek
5. de beoogde lezer: voor wie is het boek bedoeld?
6. waarom is het boek geschreven?
7. een schematische opzet van het boek

Voor fictie graag ook toevoegen:
8. de setting: waar speelt het zich af?
9. het perspectief: wie vertelt het verhaal?
10. de hoofdpersonen, wat hen drijft en hun karakterontwikkeling.)

• Wij zijn ook benieuwd naar de persoon achter het verhaal. Stuur daarom een begeleidende brief mee (1 A4) waarin u kort vertelt over uw achtergrond en motivatie. Geef aan waarom u vindt dat uw boek in ons fonds past. Beschrijf de doelgroep en waarom dit boek zal aanspreken. Wat maakt dit boek interessant voor boekhandels?

• Stuur uw manuscript, synopsis en begeleidende brief per e-mail naar Erica Kramer: e.kramer@arkmedia.nl. Indien uw bestand te groot is, adviseren wij u het manuscript inclusief eventuele illustraties toe te sturen via www.wetransfer.com.

• U kunt ook een papieren versie sturen naar ons postadres, t.a.v. Erica Kramer. Indien u een per post gestuurd manuscript retour wenst te ontvangen, voeg dan een aan uzelf geadresseerde en voldoende gefrankeerde envelop bij. Manuscripten zonder voldoende gefrankeerde retourenvelop worden na beoordeling vernietigd. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het zoekraken van uw manuscript. Wij raden u aan om het origineel zelf zorgvuldig te bewaren.

• U krijgt van ons een ontvangstbevestiging.

• Vanwege het grote aanbod van manuscripten kan de beoordeling enkele maanden in beslag nemen, we vragen uw geduld hiervoor.

• De reactie die wij u geven zal te maken hebben met ons besluit om uw boek wel of niet uit te geven. We kunnen helaas geen uitgebreide inhoudelijke beoordeling geven, daarvoor is het aantal manuscripten dat wij binnen krijgen te groot.

• Gedichten: de verkoopkansen voor gedichtenbundels zijn klein en om die reden geven wij op dit moment alleen gedichten uit van ons bekende dichters.

Stage
Zoek je een stageplek, doe je een studie op het gebied van communicatie of redactie, dan hebben wij voor jou misschien wel een leuke plek! Wij willen jongeren de kans bieden ervaring op te doen in het bedrijfsleven en staan daarom open voor derde of vierdejaars studenten van onder andere Communicatie (klik hier voor de vacature), Nederlands of de master Redacteur/Editor. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op via info@arkmedia.nl of 020-4802999.

Reacties van studenten Communicatie:

'Mijn stage bij Ark Media was echt top. Ik heb heel veel ruimte gekregen om te groeien en te ontdekken wat ik leuk vind om te doen. Er is veel oog voor jou als uniek persoon met eigen kwaliteiten. Hierin mag je je nog verder ontwikkelen, doordat er naast je standaard taken wordt gezocht naar projecten die daarop aansluiten. De toffe collega’s en de fijne sfeer zorgden ervoor dat ik me steeds meer thuis ging voelen, waardoor ik nog beter uit de verf kwam. Ik weet steeds beter waar mijn kracht ligt en waar ik uiteindelijk heen wil.'
Januari 2016, Jetske - Communicatie jaar 3

“Ik heb onwijs genoten! Ark is een hele goede plek om jezelf als professional, maar ook persoonlijk te ontwikkelen. Tijdens deze stage heb ik ontdekt waar ik goed in ben en waar ik nog aan kan werken. Ik mocht veel zelfstandig werken en kreeg alle ruimte om mijn creativiteit de vrije loop te laten. Het reizen vanuit Ede was goed te doen, dankzij een rechtstreekse verbinding. Ik ga mijn vriendelijke, betrokken collega’s en de gezelligheid zeker missen. Ik kijk met een glimlach terug op een hele mooie periode, waarin ik ontzettend veel heb geleerd van zowel fondswerving als het werken bij een commercieel bedrijf.”
Januari 2016, Naomi - Communicatie jaar 3

'Wat is mijn stageperiode bij Ark Media omgevlogen. En dat is een goed teken! De kleinschaligheid en de informele sfeer zorgde voor gezelligheid. Zelfgemaakte (bijzondere) taarten en cakes kwamen veel voorbij tijdens verjaardagen en koffiemomenten. De diverse taken (promoties leiden, perscontacten, teksten schrijven, social media onderhouden) zorgen voor afwisseling en je krijgt veel vrijheid. De combinatie tussen profit (Ark Media) en non-profit (Ark Mission) maakt deze stage super leerzaam. Dit alles bij elkaar = een aanrader!'
Juni 2015

'Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad. De tijd vliegt hier echt voorbij. Ik heb veel geleerd, maar heb ook echt genoten van mijn stage. Je werkzaamheden zijn heel verschillend, waarbij rekening gehouden wordt met jouw leerdoelen, en je de verantwoording hebt over eigen projecten. De begeleiding daarbij is ook top, je kan altijd terugvallen op collega’s en iedereen is bereid om te helpen. De gezelligheid op kantoor maakt het helemaal compleet: altijd een gezellig praatje bij het koffieapparaat en tijdens lunchwandelingen (ook goed voor de conditie) en zo nu en dan een lekker taartmomentje (de bakkunsten van collega’s zijn geweldig!).'
Mei 2015

'Ark Media is een ideale stageplaats om te ontdekken wat je leuk vindt, wat je minder leuk vindt. Waar je goed in bent of minder goed. De stageplaats is ontzettend divers. De taken verschillen enorm, dus er is altijd iets waar jij je ei in kwijt kan. Daarbij is Ark Media een fijne plaats om gewoon lekker te leren. Fouten maken is helemaal niet erg, en de collega’s zijn hier top. Er heerst hier altijd een gezellige sfeer, en dat is ook echt wat Ark Media voor mij kenmerkt. Een gezellige plek waar oog is voor elkaar en je gewoon jezelf mag zijn.'
Januari 2015

'Om te beginnen: Ark Media is een onwijs leuke en leerzame plek om stage te lopen. De werkzaamheden zijn heel afwisselend, elke dag is anders. Je krijgt verantwoordelijkheid voor projecten, maar kunt ook altijd terugvallen op collega's. Ze bieden je kansen om jezelf te ontwikkelen, om te groeien, om te werken aan je eigen leerdoelen. Ook de gezelligheid staat centraal: lunchwandelingen, gezamenlijke koffie-momentjes en veel taart. Oftewel, ik kijk terug op een zeer waardevolle en gezellige stageperiode bij Ark Media!'
April 2014

Ark Media, Donauweg 4, 1043 AJ Amsterdam, (020) 480 29 99, info@arkmedia.nl
K.v.K. 33180425 Copyright 2018 Ark Media