Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Over ons

Over ons

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter

Uitgeverij Ark Media is onderdeel van uitgeverij Royal Jongbloed.
Sinds jaar en dag is onze uitgeverij bekend als specialist in kinderbijbels en bijbelse prentenboeken. Ark Media is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende christelijke uitgeverij met boeken die verrassen en inspireren. Stuk voor stuk titels waarin woorden tot leven komen. Ark Media geeft naast uitgaven voor kinderen ook praktisch-pastorale titels en trendy cadeauboeken voor volwassenen uit. Boeken van bekende auteurs, zoals Max Lucado, Anne van der Bijl, én van aanstormende jonge schrijf- en tekentalenten, zoals Esther Leeuwrik, Erica Kramer en Marian Timmermans.

Regelmatig kloppen andere organisaties bij Ark Media aan om hun manuscript als gezamenlijk project uit te geven.

Een greep uit het aanbod van Ark Media:
- Informatie over de Bijbel
- Boeken over geloof en praktijk
- Kinderbijbels
- Bijbelse verhalenboeken en prentenboeken
- Gedichtenbundels
- Uitgaven voor jongeren
- Cadeauboeken voor feestdagen of bijzondere momenten
- Kalenders en dagboeken
- Wenskaarten

Ons wenskaartenprogramma Morgensterkaarten vindt u op www.morgensterkaarten.nl.

Manuscript opsturen
Wilt u een manuscript naar ons opsturen ter beoordeling? Of hebt u een idee voor een boek? Let dan op het volgende:

• Lever uw manuscript aan in een duidelijk leesbaar lettertype. Handgeschreven manuscripten worden niet in behandeling genomen.

• Voorzie het manuscript van een heldere synopsis van maximaal vijf pagina’s met daarin:
1. de werktitel, het genre en het (beoogde) aantal pagina’s
2. een korte samenvatting van het boek
3. de thematiek  
4. het doel van het boek
5. de beoogde lezer: voor wie is het boek bedoeld?
6. waarom is het boek geschreven?
7. een schematische opzet van het boek

Voor fictie graag ook toevoegen:
8. de setting: waar speelt het zich af?
9. het perspectief: wie vertelt het verhaal?
10. de hoofdpersonen, wat hen drijft en hun karakterontwikkeling.)

• Wij zijn ook benieuwd naar de persoon achter het verhaal. Stuur daarom een begeleidende brief mee (1 A4) waarin u kort vertelt over uw achtergrond en motivatie. Geef aan waarom u vindt dat uw boek in ons fonds past. Beschrijf de doelgroep en waarom dit boek zal aanspreken. Wat maakt dit boek interessant voor boekhandels?

• Stuur uw manuscript, synopsis en begeleidende brief per e-mail naar Els de Jong: els.de.jong.van.gurp@royaljongbloed.com.

• U kunt ook een papieren versie sturen naar ons postadres, t.a.v. Marieke Hermans. Indien u een per post gestuurd manuscript retour wenst te ontvangen, voeg dan een aan uzelf geadresseerde en voldoende gefrankeerde envelop bij. Manuscripten zonder voldoende gefrankeerde retourenvelop worden na beoordeling vernietigd. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het zoekraken van uw manuscript. Wij raden u aan om het origineel zelf zorgvuldig te bewaren.

• U krijgt van ons een ontvangstbevestiging.

• Vanwege het grote aanbod van manuscripten kan de beoordeling enkele maanden in beslag nemen, we vragen uw geduld hiervoor.

• De reactie die wij u geven zal te maken hebben met ons besluit om uw boek wel of niet uit te geven. We kunnen helaas geen uitgebreide inhoudelijke beoordeling geven, daarvoor is het aantal manuscripten dat wij binnen krijgen te groot.

• Gedichten: de verkoopkansen voor gedichtenbundels zijn klein en om die reden geven wij op dit moment alleen gedichten uit van ons bekende dichters.

Stage
Zoek je een stageplek, doe je een studie op het gebied van communicatie of redactie, dan hebben wij voor jou misschien wel een leuke plek! Wij willen jongeren de kans bieden ervaring op te doen in het bedrijfsleven en staan daarom open voor derde of vierdejaars studenten van onder andere Communicatie, Nederlands of de master Redacteur/Editor. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op via merle.van.herk@royaljongbloed.com.

Ark Media heette voorheen uitgeverij Ark Boeken.

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media