Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Geloof en praktijk > Anders verder

Anders verder

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Anders verder - René de Reuver
Auteur:René de Reuver
Ondertitel:Missionair kerk-zijn in een dynamische omgeving
Uitvoering:Paperback met flappen
Formaat:14 x 21 cm
Pagina's:192
ISBN:9789033819780
Van: € 18.95
Voor: € 12.00
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Anders verder’

Anders verder is geschreven door Dr. René de Reuver en gaat over missionair kerk-zijn in een dynamische omgeving.

De kerk krimpt. Steeds meer verliest zij haar vanzelfsprekende plek en marginaliseert zij. Dit doet pijn én daagt uit. De marge is ook een vindplaats van nieuwe spiritualiteit en nieuwe, creatieve vormen van kerk-zijn. Juist de laatste jaren ontstaan, met name in steden, nieuwe geloofsgemeenschappen.

In dit boek schetst René de Reuver de ontwikkeling van de protestantse Marcuskerk in Den Haag, vanaf de tweede helſt van de vorige eeuw. Deze casus staat model voor de ontwikkeling van menige kerk in de stad. Vanuit de traditie wordt gezocht naar wat wezenlijk is voor elke kerk. De Reuver gaat bij drie inspirerende kerken, in totaal verschillende situaties, op bezoek om te zien wat van hen te leren is voor de kerk van nu. Dit alles leidt tot de schets van een missionaire kerk in een dynamische samenleving die anders verder gaat.

'Anders verder is niet noodzakelijk omdat de kerk als instituut afkalft en gered moet worden. De kerk is geroepen anders verder te gaan vanwege haar missionaire gestalte en roeping. Om op adequate wijze, betrokken in Gods toewending tot de wereld, de drie-enige God te belijden en te getuigen van Gods heil in Jezus Christus, in verkondiging en dienst aan alle mensen en volken.’ Aldus predikant en auteur René de Reuver.

Recensie

Dit boek is een verademing. Geen ongegrond doemscenario of overambitieus groeiscenario voor de kerk. Daarentegen een frisse, vanuit de praktijk en traditie doordachte, schets van hoe een krimpende kerk anders verder zou kunnen. Een constructieve bijdrage aan het denken over vernieuwing binnen de Protestantse Kerk.
Ds. Pieter Versloot, begeleider pioniersplekken bij de afdeling Missionair Werk en Kerkgroei van de Protestantse Kerk in Nederland

De grote vragen van het missionair kerk-zijn op de schaal van één gemeente… De worsteling van één gemeente, bekeken in het raamwerk van de grote geschiedenis: dat is het aantrekkelijke van dit boek van René de Reuver. Dat maakt ook dat er veel van te leren valt. Ik voel me aangesproken door het kwetsbare vertrouwen dat uit dit boek spreekt: de Geest van Christus wijst wegen in de wijk!
Louis Wüllschleger, directeur IZB – vereniging voor zending in Nederland

In dit boek is geen dromer aan het woord, maar een bevlogen en hoopvolle realist. Met beide voeten in de werkelijkheid van de vreugden en moeiten van de lokale kerk tekent dr. René de Reuver de contouren van een missionaire christelijke geloofsgemeenschap. Door volop in de leer te gaan bij zusterkerken uit verleden en heden blijſt het uiterst concreet en nodigt het uit tot toepassing. De lokale kerk krimpt, maar zij is er ook aan toe om te worden aangevuld met nieuwe kerkplekken…
Henk de Roest, hoogleraar praktische theologie, Protestantse Theologische Universiteit Groningen (vanaf 1 sept. 2012)

René de Reuver over toekomstvisie kerken
Lees het artikel uit de Gouwe Koerier van 4 april 2012.

Lees de reactie van Arjan Plaisier op Anders verder.

Lees de reactie van Anne Verbaan op Anders verder.

Lees de reactie van Henk Boerman - pionier op kerkelijk gebied - op Anders verder.


Inger van Nes schreef een blog over haar bezoek aan het symposium Anders verder op 16 maart 2012.

Lees de blog van Paul Abspoel over het symposium rond Anders verder.

Lees het interview van Woord & Dienst februari 2012 met auteur René de Reuver.

'Voor wie de spanning ervaart tussen tijd en kerk is Anders verder een waardevol boek. De Reuver weet beeldend en deskundig te schrijven.'
Nederlands Dagblad - 27 april 2012

'Leerzaam boek!'
Boekenvriend, juni 2012

'Dit boek is geen ongegrond doemscenario of overambitieus groeiscenario voor de kerk. Maar een frisse, vanuit de praktijk en traditie doordachte, schets van hoe een krimpende kerk anders verder zou kunnen. Een constructieve bijdrage aan het denken over vernieuwing binnen de Protestantse Kerk.'
Kerk in Mokum - mei/juni 2012

'...een pakkend boek met een uiterst relevante thematiek.'
TussenRuimte, 2012-2

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media