Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Geloof en praktijk > Je bent waardevol

Je bent waardevol

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Je bent waardevol - Carianne Ros
Auteur:Carianne Ros
Ondertitel:Over eigenwaarde en zelfbeeld
Uitvoering:Paperback met flappen
Formaat:14 x 21
Pagina's:192 pag.
ISBN:9789492831545
Prijs: € 16.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Je bent waardevol’

Je bent waardevol gaat over een belangrijk thema voor vrouwen: eigenwaarde en zelfbeeld. Geliefde auteur en spreker Carianne Ros gaat hierop in met Bijbelse wijsheid en psychologische inzichten. Dit zorgt voor een bemoediging en genezing van beschadigde emoties. Ook is het geschikt voor vrouwenactiviteiten.
6e druk!

Leesfragment
Lees de eerste pagina's uit Je bent waardevol.

Andere beschikbare boeken in de 'Je bent waardevol-lijn':
Bijpassend Je bent waardevol kleur- en inspiratieboekje
Lieve dochter, je bent waardevol
Lieve dochter, je bent waardevol Kleur- en inspiratieboekje

Over Carianne Ros
Carianne Ros is christentherapeut en personal coach in haar eigen praktijk TotalBalance. Ze schrijft artikelen en wordt regelmatig gevraagd om te spreken. Ze is vooral gepassioneerd voor de doelgroep vrouwen.

Webinar
Carianne heeft in juni een webinar gegeven over Je bent waardevol. Bekijk hier de uitzending. Neem er de tijd voor, plan een moment in om er rustig voor te zitten. De boodschap is de moeite waard!

Recensie

'In liefde schuilt geen angst.' Bekijk hier het gesprek met Carianne Ros in Hour of Power, over Je bent waardevol.

Waarom een positief zelfbeeld geen oplossing voor onzekerheid is? Dat lees je in dit interview met Carianne Ros over Je bent waardevol, verschenen op CIP.nl.

Aan de hand van 7 thema's laat de schrijfster zien dat ieder mens, in dit boek iedere vrouw, waardevol is. Ze doet dat aan de hand van verschillende bijbelgedeelten, waar een bijbelstudie aan verbonden wordt met opdrachten en (discussie)vragen. Dit boek is dan ook heel geschikt voor een vrouwenbijbelstudiegroep.
Kerkblad voor het Noorden, Juli 2017

Boek beoordelingen

Astrid, 11-03-2016
Je bent waardevol is een boek dat niet alleen maar geschikt is voor vrouwen met een lage eigenwaarde of een laag zelfbeeld. Het is een praktisch handboek voor elke vrouw, hoe goed of slecht je je soms ook voelt. Carianne Ros legt in elk hoofdstuk een stukje bloot van de emotionele vlakken op het gebied van eigenwaarde en zelfbeeld. Aan het einde van elk hoofdstuk is er een handig gebed om je op weg te helpen. Ook kun je over elk onderwerp vragen beantwoorden en zelfs opdrachten maken. Dat maakt het een heel erg geschikt boek om met meerdere vrouwen tegelijk te doen (in bijvoorbeeld een vrouwen bijbelstudie groep) en met elkaar te vergelijken en te delen. Het boek is erg bemoedigend en legt zelfs dingen bloot waar je misschien nog nooit zo over hebt gedacht. Voor elke vrouw een aanrader dus!

Liesbeth kwakernaak, 10-03-2016
Echt een prachtig boek! Het lees lekker weg. En wat een mooie woorden staan er in. God houd van mij zoals ik ben, is de boodschap van het boek. En als je jezelf lief hebt kan je ook die liefde doorgeven aan je kinderen en mensen om je heen. Echt een verrijking om dit boek gelezen te hebben, heerlijk!

Miek, 07-03-2016
Een ontzettend waardevol boek! De buitenkant van dit boek maakte mij al erg blij, maar ook nieuwsgierig! Ik hoopte dat de binnenkant net zo mooi zou zijn als de buitenkant. En ja, het is net zo liefdevol als dat de buitenkant doet vermoeden. Na het maken van de test over mijn zelfbeeld ben ik gauw verder gaan lezen. In elk hoofdstuk vond ik wel een paar eyeopeners. Het is eenvoudig geschreven en daardoor makkelijk te lezen. Aan het eind van elk hoofdstuk staan verwerkingsvragen en opdrachten. Maar OOK een bijbeltekst en gebed! Dat maakt het boek voor mij juist zo waardevol. Dit mis ik in veel andere boeken over dit onderwerp. Ik wilde namelijk graag aan het werk met mijn zelfbeeld en eigenwaarde. Door het lezen van boeken, maar vooral MET God! Inmiddels ben ik weer voor in het boek begonnen. Dit keer met een schrift en pen naast me om de opdrachten te maken. Hierdoor komt het nog meer binnen! Elke keer krijg ik er weer nieuwe eyeopeners en handvatten bij. Dit boek zal dus nog wel een tijdje op mijn nachtkastje blijven liggen. Een echte aanrader als je ook aan je zelfbbeeld/eigenwaarde wilt werken!

Evelien, 04-03-2016
Je bent waardevol is een mooi en leerzaam boek om te lezen en om aan je zelfbeeld te werken. Het biedt praktische tips om samen met God je negatieve zelfbeeld aan te pakken. Er staat een mooie bewerking van psalm 139 en een test voor hoe een negatief zelfbeeld jij hebt. Mooi is dat aan het einde van het boek een soortgelijke test komt, dit keer om te testen hoe een positief zelfbeeld jij hebt. In prettig leesbare hoofdstukken worden verschillende thema’s behandeld. Ieder thema heeft te maken met hoe je kijkt naar jezelf en hoe je in het leven staat. In de thema’s wordt behandeld waar een negatief zelfbeeld vandaan komt. Het Godsbeeld van de schepping staat hierin ook centraal. Het is mooi dat er stukjes tekst van ervaringen van mensen in staan, dat geeft herkenning. Het boek heeft mij geen positiever zelfbeeld gebracht, maar het heeft me wel aan het denken gezet. Je leert hoe je zelf eraan kan werken om te schitteren vanuit een positief zelfbeeld . Aan het einde van ieder hoofdstuk staan ook opdrachten om voor jezelf nog eens het hoofdstuk een beetje te herhalen en naar je eigen situatie om te zetten. Wat leer je van het hoofdstuk en hoe kan je het toepassen in je eigen leven. Er staan veel pakkende bijbel teksten in verwerkt, die je echt aan het nadenken zetten. Het is een mooi boek om te lezen, je komt jezelf er echt in tegen. Elke keer als je een stukje opnieuw leest, lees je weer nieuwe informatie. Het boek spreekt als het ware tot je en weet je steeds weer te raken. Zo blijf je wat aan het boek hebben. Het is een waardevol boek over jezelf waardevol voelen.

Johanneke Plaggenmarsch, 26-02-2016
"God heeft je geschapen naar Zijn evenbeeld. God is heel blij met jou en Hij vindt je prachtig! God wordt er heel blij van wanneer je in liefde naar jezelf kijkt. Je bent Gods waardevolle kind" mooie woorden van Carianne. Ik mag me laten vullen met Zijn waarheid: Jij bent Mijn waardevolle en geliefde kind. Ik mag vanuit Zijn liefde naar mezelf en de ander leren kijken. Juist op de momenten dat ik me voel falen, mag ik Zijn liefde ervaren en door Hem voel ik me weer waardevol. Dat is een proces van vallen en opstaan. Dit boek van Carianne Ros heeft me in dat proces geholpen; door het boek te lezen en door ervaringen met anderen te delen, door de opdrachten die in het boek staan te doen. Carianne weet in haar boek heel mooi te omschrijven, hoe je negatieve gedachten over jezelf kan omvormen naar positieve gedachten, zodat jij je weer waardevol mag voelen. Ik bid voor je, dat je door het lezen van dit boek, je echt mag ervaren: Ik ben waardevol. Ja, dat gun ik jou, dat dit boek je mag helpen om te gaan ervaren: Ik ben waardevol. Dit maakt dat je echt tot je recht mag komen en je echt mag gaan stralen, zoals jij bent! JIJ BENT WAARDEVOL

Diane Kooistra, 19-02-2016
Je bent waardevol staat er voluit op de kaft van dit boek, mijn verwachtingen zijn groot en ik kan niet wachten tot ik kan gaan lezen. Na een gedicht gebaseerd op psalm 139 begint het echte werk. Een test of je een negatief zelfbeeld hebt. Het maakt gelijk duidelijk waar je staat en wat je nog doen moet om hardop ja te kunnen zeggen op de tekst die op de kaft van het boek staat. Tip: neem er een schrijfschrift bij en pak de kleur- en tekendoos uit de kast. En neem vooral de rust en de tijd om dit boek te lezen. De auteur heeft een rustige schrijfstijl, neemt in haar boek echt de tijd om uit te leggen wat ze bedoelt. Ze lanceert niet zomaar allerlei kreten met het risico dat je ze snel vergeet of dat je niet weet wat je er in het dagelijks leven mee aan moet. Ze richt zich hierbij helemaal op de vrouw en dat maakt dat er heel veel herkenbaarheid is en soms ook opluchting (ik sta hier niet alleen in) is. Ze beschrijft bijvoorbeeld dat veel vrouwen worstelen met eten, dan mag dit wel, dan is dat weer ongezond. En schrijft daarna over gedeeltes uit de bijbel waar dit ook ter sprake komt. Heel mooi is het verhaal van een vrouw uit deze tijd die vertelt over haar problemen met eten. Dat brengt het onderwerp weer terug naar deze tijd en naar jouw ervaringen. Het verhaal van Paulus is mij door het lezen veel duidelijker geworden, ook de achterliggende gedachte van de schrijver hierbij. Ze vertaalt de teksten uit de bijbel naar herkenbare situaties en maakt van het woord echt een Levend woord voor de lezer. Gelukkig blijft het niet alleen bij lezen, het nadeel van alleen lezen is dat je het gauw weer vergeet. De gelezen teksten blijven niet lang hangen of worden overstemd door de geluiden en de drukte uit het dagelijks leven. Ik heb het boek eerst gelezen en ontdekte dat ik toch weer snel in mijn oude patroon viel. Daarna ben ik de opdrachten uit het boek wel gaan maken en bleef het verhaal beter hangen. De opdrachten zijn bijvoorbeeld het beantwoorden van vragen, een mindmap maken van jouw dromen of opschrijven wat de teksten uit het boek met je doen. Je kunt ook een apart kleur- en inspiratieboekje bij dit boek bestellen. De Bijbelteksten en de gebeden zijn goed toe te passen in het dagelijkse leven en het zou ook mooi zijn als je dit samen met andere vrouwen of groepen uit je kerk zou kunnen delen. Dan kun je ook van elkaar leren. Dat staat ook als tip in dit boek. Het boek eindigt met nieuwe test. Dit is om te kijken of je nu een positief zelfbeeld hebt. Dat is een mooie gedachte maar de ervaring leert dat dit meer tijd nodig heeft dan het lezen van dit boek. Daarna volgt psalm 139. Een mooie tekst om af te sluiten. Hoewel afsluiten? Dat is nog niet nodig want naast dit informatieve en leerzame boek is een kleur- en inspiratieboek te bestellen zodat je je nog verder kunt verdiepen in dit onderwerp. Ook de website van Carianne www.totalbalance.nl en op haar pinterestpagina is veel informatie te vinden. Het gebruik van deze moderne middelen zoals Facebook en Pinterest maakt het een eigentijds geheel.

Monique, 16-02-2016
Een mooi vormgegeven boek met een bloemig uiterlijk. Lieflijk (misschien iets te zoetsappig) maar zeker het uiterlijk van een cadeautje! Mooi begin en opening met het gedicht naar psalm 139. Het voorwoord is direct een soort "feest der herkenning". De schrijfster zoekt direct intimiteit en verdieping en maakt nieuwsgierig door verwijzingen naar verdere hoofdstukken. Enige jammere hierin is de commerciele verwijzing naar haar eigen praktijk. De test is een confronterende manier om jezelf te toetsen hoe het is gesteld met je zelfbeeld. Ik mis alleen nog een beetje de nuancering. Hoofdstukken beginnen allemaal mooi met een of meerdere bijbelteksten die vooral heel bemoedigend zijn. Voorbeelden zijn duidelijk omdat ze cursief gedrukt zijn. Al tijdens het lezen wordt je aangezet tot denken wat aan het eind van het hoofdstuk door waardevolle opdrachten kan worden omgezet in acties. Soms wel heel bewerkelijk maar zo beklijft wel e.e.a. goed!! De afsluitende bijbelteksten en gebeden maken het af. Een waardevol cadeau in je kast en je hart.

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2020 Ark Media