Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Jongeren > Geloof en praktijk > Een nieuwe naam

Een nieuwe naam

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Een nieuwe naam - Emma Scrivener
Auteur:Emma Scrivener
Ondertitel:Anorexia, genade en genezing
Vertaler:Marianne Locht
Uitvoering:Paperback
Formaat:14 x 21 cm
Pagina's:168
ISBN:9789033800252
Prijs: € 15.95
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Een nieuwe naam’

Een nieuwe naam, een indrukwekkend boek over anorexia.
Het gezicht van anorexia is niet een glamourmodel in een parfumreclame. Het is een uitgehongerd dier, dat om de lege kasten sluipt, met lege, afwezige ogen. Het is een gezicht dat bevroren is in een grimas en leugens mompelt. ‘Het gaat goed met me,’ zegt het. ‘Alles is onder controle.’

Gered van een eetstoornis die haar bijna fataal werd, wil Emma Scrivener met Een nieuwe naam anderen waarschuwen voor de donkere, verborgen wereld waarin ze te lang heeft geleefd. Ze schrijft op openhartige wijze over haar strijd tegen anorexia. Bekijk ook het korte filmpje waar in Emma spreekt over haar geschiedenis met anorexia en haar hoop in Jezus.

Een aangrijpend, hartverscheurend, maar prachtig en hoopvol geschreven boek dat je raakt. Het laat zien hoe diep onze problemen kunnen zijn, maar ook hoe groot de genezende kracht van Christus is.

Een nieuwe naam
geeft inzicht en biedt herkenning aan ouders, jeugdleiders, betrokkenen en zij die zelf worstelen met anorexia. Bekijk ook het filmpje waarin de getuigenis van Emma te zien is.

Een nieuwe naam is in Engeland genomineerd voor de Christian Book of the Year in de categorie Biografie. Bekijk hier de promo van dit van oorsprong Noord-Ierse boek.

 

Recensie

Een nieuwe naam is een prachtig geschreven boek dat op intrigerende wijze de vernietigende kracht van anorexia laat zien in het leven van iemand zoals u en ik. Op een open en eerlijke wijze durft Emma te laten zien hoe zij dacht en leefde en hoe anorexia daar vat op kon krijgen. Een indrukwekkend boek dat veel verheldering geeft voor de omgeving van patiënten met een eetprobleem.
Wietske Noordzij, landelijk coördinator Chris

Dit boek is Emma Scriveners poging om uit te leggen hoe perfectionisme en anorexia er samen toe kunnen leiden dat het leven van een jonge christen kapotgaat. Emma’s verhaal werpt een licht op de manier waarop geloof in Christus kan helpen in het genezingsproces.
Judith Tamboer - MA psycholoog gespecialiseerd in eetstoornissen en lid van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen

'Eerlijk en openhartig schrijft de hoofdpersoon over haar moeilijke stoornissen.'
Credo, nov-dec 2013

'Het boek geeft inzicht en biedt herkenning aan ouders, jeugdleiders, betrokkenen en zij die zelf worstelen met een eetstoornis.'
Kerkinformatie PKN nr 220, dec 2013

'Een goed geschreven boek over de rol die het geloof kan spelen bij het overwinnen van anorexia.'
NBD, 16 okt 2013

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media