Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Kinderen > (Voor)leesboeken > Hier woon ik

Hier woon ik

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Hier woon ik - Nieske Selles-ten Brinke
Auteur:Nieske Selles-ten Brinke
Ondertitel:Samenleesboek over pleegzorg
Uitvoering:Gebonden
Formaat:17 x 21 cm
Pagina's:64 pag.
ISBN:9789033833342
Prijs: € 9.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Hier woon ik’

Hier woon ik is een boek over pleegzorg. Het richt zich op kinderen vanaf 7 jaar en is bedoeld om samen te lezen met een ouder of opvoeder.

In het boek zijn vijf verhalen beschreven over verschillende pleegkinderen, elk in een andere situatie. Er zijn pleegkinderen die al van jongs af aan in een pleeggezin wonen, er zijn er die slechts kortdurend pleegzorg nodig hebben. Sommige kinderen hebben al in veel gezinnen gewoond, andere wonen in een gezinshuis. De verhalen bieden herkenning en laten de kinderen ervaren: ik ben niet de enige.

Naast het verhaal zijn er doorpraatvragen en biedt het boek extra informatie over professionals in pleegzorg. Doordat dit boek de breedte van de pleegzorg in beeld brengt is er veel herkenning in de verhalen voor bijna alle pleegkinderen. Hier woon ik biedt hierdoor veel handvatten om met (pleeg)kinderen in gesprek te gaan over pleegzorg in het algemeen, maar zeker ook over hun eigen situatie.

Een aanrader voor pleeggezinnen maar ook erg geschikt voor scholen en bibliotheken als documentatie voor spreekbeurten en werkstukken over pleegzorg.

Dit boek is uitgegeven in samenwerking met Pleegzorg Nederland en Stichting Kinderpostzegels.

Neem hier vast een kijkje in het boek!

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2020 Ark Media