Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Volwassenen > Moederdag > Maak ze sterk

Maak ze sterk

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
Maak ze sterk - Wietske Noordzij en Erik Smit
Auteur:Wietske Noordzij en Erik Smit
Ondertitel:Werken aan de weerbaarheid van je kind
Uitvoering:Paperback
Formaat:14 x 21 cm
Pagina's:160
ISBN:9789033800535
Prijs: € 16.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘Maak ze sterk’

Maak ze sterk gaat over het weerbaar maken van kinderen.
4e druk

Kinderen en jongeren groeien op in een wereld die zich in razendsnel tempo ontwikkelt. Dat kan ons beangstigen. Maar je bent als opvoeder niet machteloos. Het boek Maak ze sterk laat zien hoe je hen kunt leren om de juiste keuzes te maken. Bijvoorbeeld over hoe je omgaat met pesten, rouw, seksualiteit en social media. Auteurs Wietske Noordzij en Erik Smit hebben beiden jarenlange ervaring in het werken met jongeren en bieden handvatten om kinderen en jongeren hierin te ondersteunen, vanuit hun ervaring en expertise.

Maak ze sterk is een prettig leesbaar opvoedboek dat echt de diepte ingaat, zonder ingewikkelde theorieën. Elk hoofdstuk bevat vragen om over door te denken en concrete tips. Interessant voor ouders en verzorgers, maar ook voor leerkrachten en kerken- en jongerenwerkers die omgaan met kinderen vanaf de basisschoolleeftijd.

Auteurs
Wietske Noordzij is ontwikkelingspsychologe en werkt als trainer, spreker en ontwikkelaar bij Raise Up. Samen met haar man heeft ze twee kinderen en twee pleegkinderen.

Erik Smit is chemisch technoloog/theoloog en werkt als trainer, spreker en ontwikkelaar bij Raise Up. Erik heeft samen met zijn vrouw een gezinshuis met zes kinderen.

Extra's
Bekijk hier de inkijkpagina's!

De auteurs hebben diverse bijlagen geschreven bij Maak ze sterk. Denk hierbij aan tips over o.a. gesprekstechnieken. Klik hier voor alle bijlagen.

Cursus
'Maak ze sterk'
Het boek sluit aan bij een zesdaagse cursus van Raise Up, ontwikkeld om dieper in te gaan op het thema weerbaarheid. Auteurs Wietske Noordzij en Erik Smit hebben deze organisatie opgezet. Zij bieden toerustig op het gebied van kennis, vaardigheden en materialen, allemaal op het gebied van kinderen en jongeren. Klik hier voor meer informatie over de cursus.

Recensie

Ik ben onder de indruk! Wat een GOED boek! Echt een boek dat geschreven moest worden. Ik ga het aanraden aan de ouders die ik tegenkom!
Nienke Demmendaal, orthopedagoog, werkzaam bij De Hoop GGZ en haar eigen praktijk Let's go up

Dit boek zal bijdragen aan het sterk maken van een nieuwe generatie, klaar om haar plaats in te nemen in Gods Koninkrijk.
Yvonne Bijl, Orthopedagoog, www.hartvoorschatten.nl

Op 24 mei 2014 had Stichting Chris een dag rondom het thema 'Weerbaarheid', onder andere naar aanleiding van dit boek. Wietske Noordzij (auteur en destijds werkzaam bij Stichting Chris) hield er deze toespraak!

'We bevelen deze praktische uitgave, die een brug slaat tussen de Bijbel en de tijd waarin wij en onze kinderen leven en hun weg zoeken, van harte aan.'
Reformatorische Omroep, 25 juni 2014

'Het boek staat boordevol tips, doordenkers en pakkende praktijkvoorbeelden. Het helpt je nadenken over situaties waar je in terecht kunt komen tijdens de opvoelding. Soms kan dit nadenken best confronterend zijn...'
Uitdaging, oktober 2014

'Waardevolle informatie om direct in de praktijk te brengen.'
Opwekking magazine, oktober 2014

'Erik en Wietske hebben in hun werk veel ervaring opgedaan met kinderen en jongeren en dat merk je sterk wanneer je het boek leest. Ze weten waarover ze praten!'
Wendy Born, christelijkopvoeden.blogspot.nl, 22 maart 2016. Lees de hele recensie hier.

'Een boek dat zeker aansluit bij de onderwerpen waar gezinnen met kinderen en jongeren mee te maken hebben. Prettig leesbaar en het zet aan tot nadenken en in praktijk brengen. Het geeft een mooie basis om mee verder te gaan op de manier die bij jouw kind, jouzelf als ouder en jullie als gezin past.'
Christelijkouderschap.nl, 21 augustus 2017. Lees de hele recensie hier.

 

Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2020 Ark Media