Nieuwsbrief

Ark Media is onderdeel van Royal Jongbloed. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe uitgaven en ander leuk boekennieuws? Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Home > Jongeren > Bijbelinformatie > David - Straatbijbel

David - Straatbijbel

Tekst kleiner Tekst normaal Tekst groter
David - Straatbijbel - Daniel de Wolf
Auteur:Daniel de Wolf
Ondertitel:Greatest hits & misses
Uitvoering:Paperback
Formaat:15 x 21 cm
Pagina's:96
ISBN:9789033800269
Van: € 9.95
Voor: € 6.50
Aantal:
Bestellen
Tip een vriend

Omschrijving van ‘David - Straatbijbel’

David - geschreven in straattaal. Zijn leven kent hoogte- en dieptepunten: hij was herder en reuzendoder, muzikant, koning, vluchteling en bendeleider. Zijn gedrag is niet onbesproken, ook niet als hij Gods gezalfde koning is. David pleegt overspel en laat de man van de vrouw in kwestie vermoorden. Toch is Davids verhaal ook een verhaal van hoop: ondanks de onmogelijke situaties waarin hij terechtkomt, is er een uitweg.

In David worden fragmenten uit het leven van David afgewisseld met de greatest hits uit zijn psalmenoeuvre. Hoewel hij een succesvol militair is, stelt hij zich in zijn liederen kwetsbaar op. We zien Davids twijfel, wanhoop, blijdschap en alle andere emoties die hem zo menselijk maken. Door de eeuwen heen hebben mensen zich kunnen identificeren met de psalmen en liederen van David. Zijn gepassioneerde liederen zijn door de rappers Rivelino, MC Prophet en James (Fakkelbrigade) omgezet in straattaal. Lees de preview!

David is geschreven voor jongeren, aansluitend op de straatcultuur, in hun eigen taal.

Straatbijbel deel 3 is tot stand gekomen door samenwerking tussen Youth for Christ, het Nederlands Bijbelgenootschap en Ark Mission.

Eerder verschenen in de Straatbijbelserie:
Genesis Hoe die torrie begon

Recensie

Check de clip van Psalm 23 in straattaal, door Rivelino Rigters en BEAM.

Bekijk Psalm 16 in straattaal door McProphet en BEAM.

Auteur Daniel de Wolf was te gast bij Andries Knevel, bekijk de uitzending van 30 juni 2013 van Andries. Een persoonlijk indrukwekkend verhaal van Daniel de Wolf.

'Sommige jongeren lezen de Straatbijbel in een ruk uit, omdat het 'hun' taal is.'
Arjen Kooiman - Athletes in Action

De Straatbijbel brengt verhalen van de Bijbel op een nieuwe manier tot leven. Zoals psalm 23: 'Al liep ik een waka door de Valley of Death, ik zal geen ruïna vrezen want U bent bij mij'. Deze weergave van de Bijbel bevat de meest relevante en bekende verhalen en psalmen uit het leven van David.
Lees de hele recensie hier op cip.nl

…de Straatbijbel (is) een moedige en tot dusver succesvolle poging om het goud van het Oude Boek onder de huid van de nieuwe generaties te brengen.
Habakuk, 10 sept 2013


Ark Media, Marktweg 73A, 8444 AB Heerenveen, 0513 637 900, info@arkmedia.nl
KVK-nummer: 01013925 BTW-nummer: NL006610523B01 Copyright 2019 Ark Media